Besihanede Çikan Yanginda Binlerce Saman Balyasi Yandi, Hiç Kullanilmayan Son Model Traktör Küle Döndü

Antalya’nin Manavgat ilçesinde besihanede çikan yanginda saman balyalari ve hayvan yemleri alev alev yandi. Yanginda besihane içerisindeki henüz hiç kullanilmamis son model bir traktör de küle döndü.

Besihanede Çikan Yanginda Binlerce Saman Balyasi Yandi, Hiç Kullanilmayan Son Model Traktör Küle Döndü
Yangin, Hatipler Yenimahalle 1668 sokakta Ali Riza Özden’e ait besihanede çikti. Ihbarin üzerine harekete geçen Antalya Büyüksehir belediyesi Itfaiyesi Manavgat Birimine bagli itfaiye ekipleri, Manavgat Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlügü su tankerleri ve is makineleri belirtilen adrese gelerek alevlere müdahalede bulundu. Besihane çalisanlari basta olmak üzere olay yerine gelen Manavgat Ilçe Jandarma Komutanligi Side Karakolu ekipleri ve vatandaslar da söndürme çalismalarina destek verirken, saman balyalarinin tutusmasi nedeniyle yangin güçlükle kontrol altina alinabildi.

Söndürmeye karsin içten yanmaya devam eden saman balyalari ise, is makineleri yardimiyla besihanenin disina çikartildi. Yanginda, besihanede saman balyalari ve yemlerin bulundugu bölümde bulunan ve hiç kullanilmamis 2022 model traktör tamamen yanarak kullanilamaz hale gelirken, 3 bin balya saman, 100 çuval yem, 150 çuval bugday-Arpa karisimi, buzdolabi ve jeneratör yandi.

“Kullanmak nasip olmadi”

Oldukça üzüntülü oldugu gözlenen Besihane sahibi Ali Riza Özden, “Traktörü daha yeni aldik. Hiç kullanmak nasip olmadi. Degeri 1 milyon lira dolayinda. 3 bin balya dolayinda saman, 100 çuval yem, ayrica 150 çuval bugday arpa karisimi yem yandi. Elimizden gelen bir sey yok. Toplam 3 milyonun üzerinde zararimiz var. Ben buraya gelen herkese sonsuz tesekkür ediyorum” dedi.

Yangin haberini alir almaz olay yerine gelen ve yangin söndürme çalismalarini yerinde takip eden Manavgat Belediye Baskani Sükrü Sözen, belediye olarak her zaman özellikle de zor günlerinde vatandaslarin yaninda olduklarini, her türlü ekipman ve teknik destek verdiklerini, tek tesellinin can kaybi olmamasi oldugunu belirtti.

Kaynak: İHA