Baskan Soyer'den Yatirim Elestirisi Açiklamasi 'Izmir'e Bir Metro Hattini Da Devletimiz Yapsin'

Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer, Izmir’in topladigi vergilere oranla hak ettigi devlet yatirimlarini alamadigini öne sürdü, “Bir metrelik metro tünelini de devletimiz yapsin bu Izmir’e. Izmir hak etmiyor mu? Mesela Otogar-Halkapinar Metrosu. 8-9 senedir yatirim planlarinda" dedi.

Baskan Soyer'den Yatirim Elestirisi Açiklamasi 'Izmir'e Bir Metro Hattini Da Devletimiz Yapsin'
Izmir Büyüksehir Belediyesinin aralik ayi olagan meclis toplantisinin ilk birlesimi, Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer idaresinde yapildi. Kültürpark 4 No’lu Hol’deki meclis salonunda düzenlenen oturumda Baskan Soyer, Izmir’in topladigi vergilerden hak ettigi yatirimi alamadigini söyledi.



Soyer, “Maliye Bakanligi Muhasebat Genel Müdürlügü ekim sonunda hangi ilin ne kadar yatirim aldigini yayimladi. Bu kisimla ilgili bir sikinti var; valiligimizin yaptigi yatirim koordinasyon toplantisinin rakamlari. Izmir toplam 4 milyar lira yatirim almis. 2,5 milyar liralik yatirimi Büyüksehir Belediyesi yapmis. Gönül ister ki devletimiz daha çok isin içinde olsun, daha çok yatirim yapsin. Bunu kim istemez?” diye konustu.



Hamza Dag’a tesekkür

Baskan Soyer, Çigli Aritma Tesisi 4. Faz 2. ikmal insaatinda kullanilacak hazine garantisiz dis kredi kullanma konusunda Hazine ve Maliye Bakanligindan bekledikleri izin için destek veren AK Parti Genel Baskan Yardimcisi ve Izmir Milletvekili Hamza Dag’a tesekkür ederek, “Çigli meselesiyle ilgili önemli bir engeli ortadan kaldirdi” dedi.

Baskan Soyer, konusmasini söyle sürdürdü:

“Beydag PTT binasi. PTT binasi satiliga çikti, belediyenin ihtiyaci var. ‘Tamam alacagiz’ dedigimizde rakam 1 milyon 400 bin’e çikti, yine ’tamam’ dedik. Üzerinden 1 sene geçti, ‘tik’ yok. Tüm meclisten rica ediyorum, bu konuda serçe misali kim ne tasiyabiliyorsa tasisin” ifadelerini kullandi.”

“Tesekkürden fazlasini bekliyoruz”

Sözlerine Sigacik Yat Limaninin yap-islet-devret modeliyle yapildigini hatirlatarak devam eden Baskan Soyer, “Eger bu yatirim, bahsedilen 120 milyarlik devlet yatiriminin içerisindeyse ki bu dogru degil. Bunun kamuyla bir alakasi yok, bir özel sirket çalistiriyor. Bizim kastettigimiz kamu yatirimi meselesi. Yine genel bir anlayis hatasi var. ‘Biz neler yaptik bu memlekete?’ deniyor. Sen devletsin kardesim, tabi ki yapacaksin. Devlet tabi ki belediyeden daha fazlasini yapmak zorunda, degil mi? Metro hatlariyla ilgili tesekkür ediliyor. Artik tesekkür etmeyin, yeter, yapin. Bir metrelik metro tüneli de devletimiz yapsin bu Izmir’e. Izmir hak etmiyor mu? Mesela Otogar-Halkapinar Metrosu. 8-9 senedir geçiyor yatirim planlarinda. Bir tane de o metroyu devletimiz yapsin Izmir’e. Yakismaz mi Izmir’e. Biz tesekkürden fazlasini bekliyoruz. Vaat, vaat denince. 2023’te Türkiye’de kisi basina düsen gelir 25 bin dolar olacakti. Ihracatimiz 500 milyar dolar olacakti. Ben böyle vaatler hatirliyorum, sizlerin de hatirladiginizi tahmin ediyorum. Bu vaatlerin neden yerine getirilmedigini de sizlerin vicdanina havale ediyorum" dedi.

Baskan Tunç Soyer, söyle devam etti:

“Buca Cezaevinin yerine yapilacak imalati engellemek için elimden ne geliyorsa yapacagim. ’Buca Cezaevinin yeri yesil alan olmalidir’ diyorum bunun da sonuna kadar arkasinda duracagim. Bana sonra ‘engelliyorsun’ demesin kimse. Ben bunu engelleyecegim, gücümün yettigi yere kadar da yapacagim, arkasinda olacagim.”
Kaynak: İHA