Balikesir'de Saglik Yatirimlari Ele Alindi

Balikesir Valisi Hasan Sildak baskanliginda yapilan toplantida Balikesir’in saglik yatirimlari degerlendirildi.

Balikesir'de Saglik Yatirimlari Ele Alindi
Valilik Kocaseyit Toplanti Salonu’nda yapilan toplantida Il Saglik Müdürü Uzm. Dr. Serkan Kadir Keskin saglik yatirimlari ile ilgi bilgi verdi. Müdür Keskin yaptigi sunumda, il genelinde saglik alaninda devam eden, ihale asamasinda olan, proje çalismalari sürdürülen ve planlanan yatirimlari açiklamali olarak aktardi.

Vatandaslara sunulan saglik hizmetlerini güçlendirilerek, ihtiyaçlari karsilayacak. 112 Acil Saglik Hizmetleri Istasyonu, Aile Sagligi Merkezi, Devlet Hastanesi, Agiz ve Dis Sagligi Merkezi, Ilçe Saglik Müdürlügü, Saglikli Hayat Merkezi gibi yeni saglik tesisi yatirimlari ile ilgili konularin degerlendirildigi toplantida Balikesir’deki saglik tesislerinin ihtiyaçlara göre öncelik durumlari da ele alindi. Ilçeler, Il ve Saglik Bakanligi asamalarindaki gelismeler masaya yatirildi.

Vali Hasan Sildak toplantida yaptigi degerlendirmede, özellikle son iki yil içinde baslatilan ve önümüzdeki yil ihalesi yapilacak yeni yatirimlarla Balikesir’de saglik tesisi ihtiyaçlarinin büyük ölçüde karsilanacagini, bu durumun son derece memnuniyet verici oldugunu söyledi.



Yatirimlarin yerlesim yerlerinin ihtiyaçlarina göre planlandigini sözlerine ekleyen Sildak, Saglik Bakanliginin pek çok noktasinda önemli çalismalari oldugunu ifade etti.

Hastaneler, agiz dis sagligi merkezleri, aile sagligi merkezleri, acil saglik istasyonlari olmak üzere vatandaslara kaliteli ortamlarda hizmet sunmak için adeta bir hizmet yarisi yasandigini vurguladi. Vali Sildak, bu süreçte destekleriyle birlik ve beraberlik duygularini güçlendiren hayirseverlere de tesekkür etti. Saglik yatirimlarinin hizlandirilmasi konusunda Milletvekillerine ve Büyüksehir Belediyesine de tesekkür eden Sildak Saglik Müdürlügünün de bu konuda büyük gayret gösterdigini belirtti.

Kaynak: İHA