Atik Tutucu Sistem Ile Çöplerin Denize Ulasmasi Engelleniyor

Temiz Akdeniz Toplum Tabanli Geri Dönüsüm Projesi çerçevesinde geçen yil hayata geçirilen “Atik Tutucu Sistemi” sayesinde dere içinde biriken çöplerin denize ulasimi engelleniyor.

Atik Tutucu Sistem Ile Çöplerin Denize Ulasmasi Engelleniyor
Kemer’den geçerek Akdeniz’e ulasan Karapinar Deresi için tasarlanan Atik Tutucu Sistemi, denize giden atiklarin önüne geçilmesi, bu atiklarin görünür kilinmasi ve böylece kamuoyunun bilinçlendirilmesi açisindan da önemli bir islevi oluyor.

Kemer Belediyesi Temizlik Isleri Müdürlügü ekipleri, Karapinar Deresindeki atik tutucuda biriken çöpleri ve dere içinde genel temizlik çalismasi yapti.

Yagislarin baslamasiyla ilçe genelinde mazgal ve dere temizligi çalismalarina hiz veren belediye ekipleri, yasanabilecek olumsuzluklar karsisinda tedbir aliyor.

Kemer Belediye Baskani Necati Topaloglu, yaptigi açiklamada, Kemer’i daha temiz bir ilçe haline getirmek için daha önce baslattiklari “Atik tutucu sistem” ile çöplerin denize ulasmasini engellediklerini söyledi.



Yagislarin artmasiyla beraber ilçe genelinde yasanabilecek tüm olumsuz durumlara karsi tedbirlerini aldiklarini ifade eden Belediye Baskani Topaloglu, “Kemer Belediyesi olarak tüm tedbirlerimizi aliyoruz. Siddetli yagislar nedeniyle olusabilecek su ve sel baskinlarina karsi önlemlerimizi aldik. Mazgallarin temizliginin yani sira dere içlerinde de temizlik yapiyoruz. Derelerin tasmamasini sagliyoruz. Daha önce baslattigimiz proje çerçevesinde Karapinar Deresi içine kurulan atik tutucu sistem sayesinde biriken çöpleri de ekiplerimiz temizliyor. Kemer Belediyesi halki için üretmeye ve çalismaya devam edecektir” diye konustu.

Kaynak: İHA