Atik Malzemeler Özel Egitimli Ögrencilerin Elinde Sekilleniyor

Karabük’te Yasama Sevinci Özel Egitim Meslek Okulu’nda egitim gören hafif düzeyde zihinsel engelli 55 ögrenci el becerilerini gelistirmek için atik malzemelerden hediyelik esya üretiyor.

Atik Malzemeler Özel Egitimli Ögrencilerin Elinde Sekilleniyor
Yaslari 14 ila 18 arasinda degisen özel egitimli ögrenciler ahsap, el sanatlari, tekstil ve gida atölyelerinde gördükleri egitim sayesinde el becerilerini gelistiriyor. Atik malzemelerden üretilen hediyelik esyalardan da gelir saglamaya çalisan ögrenciler yeteneklerini kesfetme imkani da yakaliyor. Il Milli Egitim Müdürü Nevzat Akbas Yasama Sevinci Özel Egitim Meslek Okulunu ziyaret ederek özel ögrencilerin atölye çalismalarini yerinde inceledi. Ilk olarak Okul Müdürü Yurdaer Uysal’dan okulun egitim ögretim faaliyetleri, fiziki durumu hakkinda bilgi alan Akbas, daha sonra sirasiyla ahsap, el sanatlari, tekstil ve gida atölyelerini gezerek atölye sefleri ve ögrenciler ile yaptiklari çalismalar hakkinda bir süre sohbet etti.

Ögrencilerin, ahsap atölyesinde ögretmenleri gözetiminde hediyelik esya tasarladigini aktaran Il Milli Egitim Müdürü Nevzat Akbas, “Tekstil atölyesinde ise el becerilerini gelistirerek çesitli makineler kullanmayi ögrenmektedirler. Gida atölyesinde gül böregi gibi çesitli börekler ve yemekler yapmaktadirlar. El sanatlari atölyesinde ise, farkli bir çalismaya sahit olduk. Ögrencilerimiz atik malzemeleri degerlendiriyorlar. Özel egitim ögrencilerimizin egitim ve ögretim faaliyetlerini yakindan takip ediyoruz. Devletimizin güçlü imkanlari çerçevesinde, her türlü imkani onlara seferber etmeye çalisiyoruz. Fiziki imkanlarimiz çok iyi. Daha da iyi yapmak için elimizden gelen gayreti gösterecegiz” dedi.

Kaynak: İHA