11. Kimya AR-GE Proje Pazarindan BARÜ'ye Ödül

Bartin Üniversitesinden (BARÜ) Ögr. Gör. Dr. Erkan Aksoy’un günes isigini elektrik enerjisine dönüstüren “Akilli Pencere Sistemi” projesi “11. Kimya Ar-Ge Proje Pazari” yarismasinda ikincilik ödülü aldi.

11. Kimya AR-GE Proje Pazarindan BARÜ'ye Ödül
Ticaret Bakanligi ve Türkiye Ihracatçilar Meclisi (TIM) destekleriyle Istanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri Ihracatçilari Birligi (IKMIB) tarafindan düzenlenen 11. Kimya Ar-Ge Proje Pazarinda kazananlar açiklandi.

TÜBITAK tarafindan desteklenen yarismanin “Boyalar ve Yapistiricilar” kategorisinde Bartin Üniversitesinden (BARÜ) Ögr. Gör. Dr. Erkan Aksoy’un “Standart Isildayan Film Üretimi ve Potansiyel Enerji Uygulamalari” baslikli projesi ikincilik ödülü almaya hak kazandi.

Dr. Aksoy, akilli pencere sistemlerinde günes isigini hasat ederek elektrik üretebilen, düsük maliyetli, yüksek verimli, yerli ve milli bir teknoloji sundugu projesiyle ödüle layik görüldü.

BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, elde ettigi basaridan dolayi Dr. Aksoy’u tebrik ederek ‘yerli ve milli üretim’ ile ‘yüksek teknolojiye geçisin’ ülkemizin gelecek hedeflerine giden yolda anahtar kavramlar oldugunu ifade etti.

Rektör Uzun, “Türkiye’nin milli teknoloji üreten bir topluma dönüsmesi konusunda büyük gayret gösteriyoruz. Olusturdugumuz ekosistemle bulundugumuz yerden baslayarak ortak gelecegimize katki sunmayi hedeflemekteyiz. Ülkemizin sürdürülebilir gelismesine hizmet etme vizyonuyla çiktigimiz bu yolculukta deger üreten tüm bilesenlerimize tesekkür ediyorum. Inaniyorum ki nitelikli bilgi üretme ve nitelikli insan kaynagi yetistirme konusundaki çabalarimiz artarak devam edecek, gurur verici sonuçlara ulasacaktir” diye konustu.

Kaynak: İHA