Sular Altinda Kalmaya Baslayan Evlerine Son Kez Baktilar

Artvin’in Yusufeli ilçesinde baraj sulari altinda kalmaya baslayan ilk köy olan Irmakyani köyünde baraj sulari evlerin duvarlarina dayandi. Vatandaslar sular altinda kalacak olan evlerine son kez bakti.

Sular Altinda Kalmaya Baslayan Evlerine Son Kez Baktilar
Artvin’in Yusufeli ilçesinde Çoruh nehri üzerinde yapimi tamamlanan ve 22 Kasim’da su tutmaya baslayan Yusufeli Barajinda sular yükselmeye devam ediyor. Baraj gövdesine yakin olan Irmakyani ilk sular altinda kalacak olan yerlesim yeri konumunda. Su yüksekligi 50 metreyi asan baraj gölünde su miktari ise 20 milyon metreküpe ulasti.

Baraj sulari Irmakyani köyüne bulunan asma köprü basta olmak üzere alt mahalledeki evlerin duvarlarina eristi. Köyde yasayan ve baraj nedeniyle tasinmak zorunda kalan vatandaslar ise son kez evlerini izlemek için bölgeye akin etti. Evleri, hatiralariyla birlikte sulara gömülen olan bölge halki, son kez evlerini görebilmek için hüzünlü bir sekilde köye giderek izlemeye basladi.

Öte yandan baraj kapaklari kapatilmasindan günümüze, su seviyesinin yükselisinin hizlandirilmis görüntüleri, DSI Genel Müdürlügünün sosyal medya hesaplarindan paylasildi.
Kaynak: İHA