Istanbul'da Afet Gönüllülerine Egitim Verildi
AKOM ve AKUT is birligiyle Istanbul’da yasayan vatandaslara ’Toplanma Alanlari Organizasyonu’ egitimi verildi. Egitimi basariyla tamamlayan afet gönüllülerine sertifika da verildi.

Organizasyona; AKUT Vakfi, 112 Hizir Acil, AKOM, Istanbul Itfaiyesi, Besiktas Arama ve Kurtarma Ekibi, motosikletli arama kurtarma, ilk müdahale ekibi katildi.
45 gönüllünün katilimiyla gerçeklestirilen etkinlikte afetlerde ihtiyaç duyulacak temel egitimler ve afet sonrasi yetkili kuruluslarin Afet ve Acil Durum Toplanma alanlarina ulasacagi zamana kadar gönüllü ekiplerin yapmasi gereken uygulamalarla ilgili egitim verildi.
Uzman egitmenler tarafindan verilen egitimleri basarili sekilde tamamlayan gönüllülere, Istanbul Büyüksehir Belediyesi Afet Gönüllüleri Projesine katilim sertifikasi verildi.
Büyük bir depreme karsi nasil hareket edilecegi egitiminin verildigini belirten Istanbul Büyüksehir Belediyesi Afet Gönüllüleri Koordinatörü Rezzak Elezat, “Bu tatbikatta özellikle büyük bir Istanbul depremi sonrasi vatandaslarimizin etraftan bulabilecegi malzemelerle nasil dogru müdahale edebilir ve bu alanla ilgili arama ve kurtarma ekipleri gelinceye kadar neler yapabilir konusunda egitimler verilmektedir” seklinde konustu.
Depremden sonraki ilk 12-24 saatin önemini vurgulayan Akut Vakfi Kurucu Baskani Nasuh Mahruki ise, “Depremden sonraki ilk 12-24 saat vatandasin toplanma alanlarina ulasimi, dogru ve saglikli bilgilere erisimi, kaos kaynakli ikincil bilgilerin ortaya çikmasi bakimindan en önemli zaman diyebiliriz. Biz de bu egitimlerle ilk 12-24 saat mahallelinin basit yanginlara baslangiç seviyesinde müdahale, basit ilkyardimlari yapabilme, bir organizasyon kurabilmenin sistemini kurmamiz gerekiyor. Bunu ne kadar çabuk kurarsak ikincil riskleri o kadar azaltmis oluyoruz” dedi.
