Agzina Silahla Ates Edilen Köpek Yasam Mücadelesi Veriyor

Hatay’da kimligi belirsiz kisi veya kisiler tarafindan agzina ates edilmesi sonucu yaralanan köpek, ögretmen ve yerel hayvan koruma gönüllüsü Fatma Yalim’in çabalariyla hayata tutunmaya çalisiyor. Dili kopan köpek tedavi altina alinirken, süphelinin yakalanmasi için çalisma baslatildi.

Agzina Silahla Ates Edilen Köpek Yasam Mücadelesi Veriyor


Hatay’in merkez ilçesi Antakya’ya bagli Kisecik Mahallesi’nde bir sokak köpegi kimligi belirsiz kisi veya kisiler tarafindan agzina tüfek ile ates edilmesi sonrasinda yaralandi. Mahallelinin fark edip bilgi verdigi, sokak hayvanlarini düzenli olarak besleyen Fatma Yalim, yarali köpegi veterinere götürdü. Köpegin dilinin koptugu, agzinin içerisinde müdahale edilemeyecek durumda saçmalarin bulundugu tespit edildi.

Yarali köpegi hemen veterinere getirdigini belirten Yalim, “Ben orada degildim, fakat bizim besleme yaptigimiz çocuklari taniyan görevliler beni aradilar. Ben gittigimde agzindan kanlar gelir sekilde hareketsiz yatiyordu. Alip hemen veteriner klinigine getirdik. Burada yapilan ilk müdahale ve röntgenlerde agzindan silah sokularak ateslendigi ortaya çikti. Hayati tehlikesi devam ediyor çünkü atesleme sirasinda dilini koparmis, çok az bir kismi kalmis, bogazi yara halinde beslenemiyor, su içemiyor, damar yolu, burun sondasi ile beslenmeye çalisiyor. Ciddi kritik 15 günlük bir süreç var, bu sürenin sonun daha belli olacak” dedi.



Bunu yapan kisi veya kisilerin bir an önce bulunup cezasini çekmesini isteyen Yalim, “Gerekli resmi kurumlara sikayetimizi yaptik, jandarma inceleme, Il Tarim ve Orman Müdürlügü de sorusturma baslatti. Sorusturma devam ediyor. Biz bu caniligi yapan sahsin baska bir canliya yapmayacagini bilemeyiz. Bu sahsin veya kisilerin yakalanip gerekli cezaya çarptirilmasini istiyoruz” diye konustu.

Yalim, köpegin kopan dilinin kalan kisminin dikildigini, agzinin içindeki saçmalara müdahale edilemedigini ve hayatta kalmasi halinde bir daha normal beslenme yapamayacagini, hatta su bile içemeyecegini sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA