Yerel Hayvanlari Koruma Görevlisi Egitimi

Tepebasi Belediyesi’nin ev sahipliginde düzenlenen yerel hayvan koruma görevlisi egitiminde katilimcilar, alaninda uzman isimlerden önemli bilgiler aldi.

Yerel Hayvanlari Koruma Görevlisi Egitimi
Tepebasi Belediyesi, sokak hayvanlari için çalismalarina devam ederken yeni bir egitim çalismasini daha hayata geçirdi. “Yerel Hayvanlari Koruma Görevlisi Egitimi” Tepebasi Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçeklesti. Veteriner Isleri Müdürlügü tarafindan düzenlenen çalismada, Eskisehir Doga Koruma ve Milli Parklar Sube Müdürlügünden Veteriner Hekim Bekir Öcel “ev ve süs hayvanlarinin korunmasina dair Avrupa sözlesmesi ve 5199 sayili kanun ve uygulama yönetmeligi” konusunu katilimcilara anlatti.

Ardindan Eskisehir Tarim ve Orman Il Müdürlügünden Veteriner Hekim Fatih Koçak “hayvan bakim ve beslenmesi”, Eskisehir- Bilecik Bölgesi Veteriner Hekimler Odasi Baskani Erdinç Yuva ve yönetim kurulu üyesi Veteriner Hekim Ali Sari “hayvan davranislari”, Tepebasi Belediyesi Veteriner Isleri Müdürlügünden Veteriner Hekim Melike Gümgümcü “hayvanlarin kisirlastirilmasi, asilanmasi, isaretlemesi ve sahiplendirilmesi” ile ilgili bilgiler verdi. Bayram Can Çetin de katilimcilara hasta hayvanlarin taninmasi hakkinda genel bilgiler verdi. Katilimcilar da egitimler esnasinda uzmanlara merak ettigi konularda sorular sorma sansi buldu.

121 gönüllünün katildigi egitim çalismasinin ardindan degerlendirmede bulunan Tepebasi Belediye Baskani Dt. Ahmet Ataç da “Insanlar kadar hayvanlarin da yasam hakki var. Bu konuda herkesin hemfikir olmasi gerekir. Bu dünyaya, hayvanlar ile birlikte geliyoruz. Bizlerle beraber onlarin da yasama hakki var. Sehir hayatinda en büyük sikintiyi yerel yönetimler yasiyor. Çünkü bir sokak hayvanini sevenler de var, sikayetçi olanlar da var. Özellikle kirsaldaki köpeklerin, sehir sinirlarina getirilerek birakilmasi bizim bu is için ayrilan bütçemizi zorluyor. Normal sartlarda kentteki hayvan popülasyonu ile ilgili bir sikinti yok. Asi, tedavi, besleme, kisirlastirma ya da derneklerimizden, hayvanseverlerimizden gelen taleplerin karsilanmasi gibi konularda can dostlarimiz için özveri ile çalisiyoruz. Durmadan, dinlenmeden tüm iyi niyetimizle hayvanlarimiz için de en iyisini yapmaya çalistigimizi söyleyebilirim. Bu çalismalarimizda derneklerimiz ve hayvan dostu vatandaslarimizla dayanisma içinde olmak bizleri çok mutlu ediyor” diye konustu.

Egitim çalismalarinin ardindan gönüllülere Eskisehir Doga Koruma ve Milli Parklar Sube Müdürlügü tarafindan sertifika verilecegi bildirildi.

Konu hakkinda detayli bilgi almak isteyen vatandaslarin, Veteriner Isleri Müdürlügüne basvuruda bulunabilecek..
Kaynak: İHA