Mehmet Sari'dan Muhittin Böcek'e Su Hatirlatmasi Açiklamasi 'En Ucuz Su Amasya'da, Tonu 1 Lira'

Türkiye’de içme suyunun ’tonu 1’ liradan en ucuza satildigi kent olan Amasya’nin Belediye Baskani Mehmet Sari, sudan ucuz olan ayni fiyat tarifesini görev süresi boyunca uygulayacagini belirtti. Yaptigi su indirimiyle bir ilki gerçeklestirdigini açiklayan Sari, Antalya Büyüksehir Belediye Baskani Muhittin Böcek’e de en ucuz suyun tarife olmaksizin 1 liradan Amasya’da satildigini hatirlatti.

Mehmet Sari'dan Muhittin Böcek'e Su Hatirlatmasi Açiklamasi 'En Ucuz Su Amasya'da, Tonu 1 Lira'


"Biz 50 ton bile kullanabilirsiniz fark etmez 1 lira diyoruz"

“Türkiye’de bir ilki gerçeklestiriyoruz. 5 tona kadar suyun tonunu 1 lira yapiyoruz” açiklamasinda bulunan CHP’li Antalya Büyüksehir Belediye Baskani Böcek’e kendilerinin tarife farki olmadan bir yili askin süredir suyun tonunu sadece 1 liradan sattiklarini hatirlatan MHP’li Belediye Baskani Sari, “Sayin Baskanimiz 5 ton suya kadar 1 liradan bahsediyor. Biz ise 50 ton bile kullanabilirsiniz fark etmez 1 lira diyoruz” dedi.

Ramazan ayi, Ramazan Bayrami ve Kurban Bayrami tatili süresince vatandaslara suyu ücretsiz verdiklerine deginip Muhittin Böcek’e tavsiyelerde bulunan Baskan Sari, “Biz ögrenci evlerinde yasayan üniversite ögrencilerinden de su ücreti almiyoruz. Tek istegimiz vatandaslarimizin duasini almak” diye konustu.



HES’te üretilen enerjinin geliriyle su bedelini amorti ediliyor

Sehrin en yüksek dagi Akdag’in yamaçlarinda içme suyu hatti üzerinde Türkiye’de ilk olarak kurduklari HES’te ürettikleri enerjinin geliriyle su bedelini amorti ettiklerini vurgulayan Sari, “Yaklasik 7 milyon TL aylik fatura kesiyoruz. Amasya’nin 3’te 1’ini karsilayacak elektrik üretiyoruz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA