Kasim'da En Çok Konusulan Basliklar Belli Oldu

Kasim ayinda en çok gündeme gelen konu basliklari arastirildi.



Medya takip kurumu Ajans Press, medyada en çok konusulan haber basliklarini çikardi. Ajans Press’in 1-30 Kasim tarihleri arasinda 15 bini askin gazete, dergi, TV kanallari ve internet haber sitelerinde en çok haber olan içerikleri çikardigi arastirmada, ilgili içeriklerde medyaya binlerce haber yansidi. Istiklal Caddesi’ndeki terör saldirisindan Düzce depremine kadar birçok haber medyada en çok konusulanlar arasinda yer aldi.

Kasim ayinin en çok konusulanlari su sekilde oldu:

Istanbul Istiklal Caddesi’nde bombali saldiri gerçeklestirildi.

Saldirida 6 kisi hayatini kaybetti, 2’si agir 81 kisi de yaralandi. Saldiriyi gerçeklestirdigi belirlenen teröristin Suriye uyruklu Ahlam Albashir oldugu belirlendi.

Bütün yurtta 12 Kasim günü 1999 Düzce Depremi’nin yil dönümü sebebiyle saat 18.57’de "Çök-Kapan-Tutun" tatbikati yapildi. Yapilan tatbikat üzerinden 10 gün geçtikten sonra saat 04.08’de Düzce’nin Gölyaka ilçesinde 5,9 büyüklügünde deprem meydana geldi. Yerin 10,6 kilometre derinliginde yasanan sarsinti; Istanbul, Tekirdag, Ankara, Bursa, Bolu, Sakarya, Zonguldak, Kocaeli, Bartin hatta Izmir’de de hissedildi.

Yeniden degerleme oraninin belirlenmesi ile motorlu tasit vergisinden (MTV) trafik cezalarina, pasaport harcindan, yurtdisindan getirilen telefonlarin harcina kadar birçok kalemde yapilacak artislar belli oldu.

Çin’de son 24 saatte 31 bin 709’u asemptomatik olmak üzere toplam 35 bin 183 yeni korona vakasi tespit edildi. Son 24 saatte kaydedilen vaka sayisi ile günlük vaka sayisinda üst üste üçüncü gün rekor kirildi. Yeni vakalarin çogu Çin’in güneyindeki Guangzhou ile güneybatisindaki metropollerden Chongqing’de kaydedildi.

Adnan Oktar Organize Suç Örgütüne karsi yürütülen davada, mahkeme kararini açikladi.

Mahkeme, Oktar’a örgüt yöneticiligi, cinsel istismar, egitim hakkinin engellenmesi, eziyet, kisiyi hürriyetinden yoksun kilmak ve kisisel verilerin kaydedilmesi suçundan 891 yil hapis cezasi verdi.

AK Parti Kahramanmaras Milletvekili Mahir Ünal, Grup Baskanvekilligi görevini Tokat Milletvekili Özlem Zengin’e devretti.

Gaziantep’in Karkamis ilçesine terör örgütü YPG/PKK tarafindan Suriye’nin kuzeybatisindan 4 roket atildi. Saldirida biri çocuk 3 kisi yasamini yitirdi.

Kripto para piyasalarinin islem hacmi en büyük üçüncü borsasi FTX iflas etti.

Konya’daki hayvan barinaginda görevlinin bir köpege elindeki kürekle vurarak öldürdügü görüntüler büyük tepki topladi.

Tekirdag’da Çerkezköy Devlet Hastanesi’nde sahte doktor olayi Türkiye gündeminde en çok konusulanlar arasinda yer aldi. Ayse Özkiraz, savciliktaki sorgusunda yasi dahil birçok konuda ailesi ve çevresindekilere yalan söyledigi ortaya çikti.
Kaynak: İHA