Baskan Kazim Kurt Barinakta 134 Köpegin Öldügünü Dogruladi

Eskisehir Odunpazari Belediyesi’ne ait Geçici Hayvan Barinagi hakkinda yöneltilen sorulari cevaplayan Odunpazari Belediye Baskani Kazim Kurt, konuyla ilgili sorusturma baslattiklarini ifade ederken, 2022 yilinin ilk 10 ayinda 134 adet yasakli irkli köpegin öldügüne yönelik iddialari dogruladi.

Odunpazari Belediyesi 2022 yili Aralik Ayi Olagan Meclis Toplantisi 21’inci Birlesim 1’inci oturumu, Odunpazari Belediye Baskani Kazim Kurt baskanliginda Odunpazari Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçeklestirildi.

Toplantida söz alan AK Parti Grup Baskanvekili Murat Özcan, barinakta ölen hayvanlarla ilgili çikan haberleri hatirlatarak bir açiklama talebinde bulundu. Sorularini yanitlayan Odunpazari Belediyesi Baskani Kazim Kurt, hayvan ölümlerini dogruladi. Kurt yaptigi açiklamada, barinaktaki hayvanlarin sokaklardan toplananlar oldugunu belirtirken, 2022 yilinin ilk 10 ayinda 134 yasakli irktan köpegin ölümünü dogruladi.

“Bize 2022 yilinda teslim edilen hayvanlardan toplam 134’ü öldü”

Meclis toplantisinda yaptigi açiklamada Kazim Kurt su ifadeleri kullandi:

“2021 yilinda 5199 Sayili Kanunda bir degisiklik yapildi. Bu kanunun 14. maddesinin L bendine ‘Bakanlikça belirlenen tehlike arz eden hayvanlari üretmek, sahiplenmek, sahiplendirme, barindirmak, beslemek, takas etmek, sergilemek, hediye etmek, satisini yapmak yasaktir’ eklendi. Elinde yasakli irk olan insanlarin belli bir süre içerisinde saglik kontrollerini tamamlayip tescilini yaptirip kendi üzerine kayitlanmasini sagladiktan sonra ancak evinde besleyebilecegine dair bir hüküm çikti. Ama o süre içerisinde bu islemi tamamlayamayanlarin elindeki canlar yasakli hale geldi. Insanlar bunun karsiliginda 30 bin lira olan para cezasini ödememek için hayvanlari saliverdi. Sehrin muhtelif yerlerin salindi. Salindigi için de barinaga hasta geldi. Bir tutanak karsiligi sahibi tarafindan getirilerek bize teslim edilen hayvanlar degil. Bizim sehrin degisik yerlerinde bularak barinaga getirdigimiz hayvanlar. Bize 2022 yilinda teslim edilen hayvanlardan toplam 134’ü öldü. Sorusturma baslattik. Sonucunu Eskisehir ve Türkiye kamuoyuna açiklariz.”
Kaynak: İHA