Van'daki KYK Yurtlarinda Deprem Tatbikatlari Yapildi

Van’da, Içisleri Bakanligi AFAD Baskanligi ile Gençlik ve Spor Bakanligi Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdürlügü isbirliginde ögrenci yurtlarinda “Çök Kapan Tutun ve Tahliye" tatbikati gerçeklestirildi.

Van'daki KYK Yurtlarinda Deprem Tatbikatlari Yapildi
Aise Siddika Erkek Ögrenci Yurdu’nda gerçeklestirilen tatbikata; Içisleri Bakani Süleyman Soylu, Gençlik ve Spor Bakani Mehmet Kasapoglu ve AFAD Baskani Yunus Sezer de canli baglantiyla katildi.

Tatbikat, Içisleri Bakani Soylu’nun talimatlariyla Vali ve Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Ozan Balci, AFAD Il Müdürü Ali Ihsan Körpes, Gençlik Spor Il Müdürü Arif Özsoy ve yurttaki ögrencilerin katilimiyla basarili sekilde gerçeklestirildi.

Binadan disari çikan Van Valisi Balci ve ögrenciler, toplanma yeri olarak belirlenen noktada bir araya geldi.

Tatbikatin ardindan açiklamalarda bulunan Vali Balci, Van’da 9 Kasim 2011’de meydana gelen depremde 40 kisinin yasamini yitirdigini hatirlatti. Meydan gelen depremde yasamini yitirenlere Allah’tan rahmet dileyen Balci, “Allah bu gibi afetlerden milletimizi, devletimizi ve ilimizi korusun. Bugün burada 30 binada, yaklasik 8 bin 900 ögrenci ve 500 personelin katilimiyla deprem tatbikatini gerçeklestirdik. Tüm Türkiye’de es zamanli yapildi. Yaklasik 800 bin kisi katildi.

Tatbikat basarili bir sekilde yapildi. Memleketimiz deprem kusaginda. Bu konuda vatandaslarimizin daha duyarli olmasi gerekiyor” dedi.

Yapilan açiklamanin ardindan Vali Balci, tatbikata katki sunan AFAD, UMKE, 112 Acil Saglik ve itfaiye ekipleriyle fotograf çektirdi.
Kaynak: İHA