Tarih Yazan Çocuklar Projesi Açiklamasi '100 Günde Yeni Bir Nesil Doguyor'

Erzurum Büyüksehir Belediyesi’nin en önemli sosyal sorumluluk projelerinden biri olan ‘Tarih Yazan Çocuklar Projesi’, Erzurum’da ‘100 günde yeni bir nesil doguyor’ slogani ile muhtesem bir lansman yapti.

Tarih Yazan Çocuklar Projesi Açiklamasi '100 Günde Yeni Bir Nesil Doguyor'
Recep Tayyip Erdogan Fuar Merkezi’nde gerçeklestirilen programa ilkokul çocuklari, Türk Büyüklerini temsilen sahneye çikti. Çocuklar Türkçe ve Ingilizce canlandirdiklari kahramanlarin hayatlarini anlatti. Çocuklara Türk kahramanlarini tanitmak için hazirlanan Tarih Yazan Çocuklar Projesi’nin lansmani yogun ilgi gördü.

Recep Tayyip Erdogan Fuar Merkezi’nde gerçeklestirilen lansmanin mottosu ‘100 günde yeni bir nesil doguyor’ oldu. Programa kent protokolü, yazarlar ve çocuklar katildi.

Açilis töreninde konusan Erzurum Büyüksehir Belediye Baskani Mehmet Sekmen, Tarih Yazan Çocuklar projesinin hayati bir çalisma oldugunu söyledi.

Baskan Sekmen, “Bilindigi gibi hayirsever insanlarin destegiyle de devam eden projemiz baglaminda bütün ilkögretim okullarinda kitapliklarimizi kurduk. 7 Kasim’da kitap okumalarimiz baslayacak. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami’mizda tüm kitap okumalarimiz da tamamlanmis olacak” dedi.

“2500 Yillik Türk Tarihindeki Büyüklerimizi Çocuklarimiza Anlatiyoruz”

Baskan Mehmet Sekmen, “100 Türk büyügünün yer aldigi Tarih Yazan Çocuklar Projemizde 450 egitim kurumunda 3563 derslige Kitap Agaci adli sinif kitapligimizi yavrularimizla bulusturuyoruz” diye konustu.

Sekmen, sözlerine söyle devam etti: “Türk tarihine yön veren büyüklerimizin de anlatildigi setlerde Ingilizceyle birlikte toplam 300 kitap bulunuyor. 2500 yillik Türk tarihinde yasamis 100 sahsiyetin küçük yasta hayatlarinin anlatildigi bu eserler kisa zamanda yogun bir ilgi gördü. Bu vesileyle isadamlarimizi bu ulvi egitim projesine destek vermeye davet ediyorum. ‘Kahramanima Mektup’, ‘Kahramanimi Çiziyorum’, ‘Çat Kapi Sinif Dramasi’ ve ‘Ailemle Okuyorum’ etkinlikleriyle çocuklarimizin benimsedikleri kahramanlardan esinlenerek hayal dünyalarini canlandirmalari, kendilerini tanima ve ifade etme yolunda ilk adimi atmalarini hedefleyen projemiz ile bir müzede kuracagiz. Kültür Yolu Projemizin bulundugu alanda 10 sahsiyetin balmumu heykellerinin bulundugu ‘Konusan Heykel Müzesi’ yakin zamanda insa edilecek. Kültür Yolu’nda projemiz çerçevesinde 100 Türk Büyügünü 5 dilde Küar kod destegi ile anlatan konusan tarih levhalarini da olusturacagiz.”

Tarih Yazan Çocuklar Yogun Ilgi Gördü

TBMM 22. ve 26. Dönem AK Parti Erzurum Milletvekili Mustafa Ilicali da, projenin önemine deginerek, “Umarim hedefler tamamlandigi zaman tüm çocuklarimiz gerçek kahramanlarini bilerek hayatlarina tatbik ederler” dedi.

Erzurum Valisi Okay Memis de, sahneye Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Nene Hatun, Kara Fatma, Tomris Hatun ve Necip Fazil Kisakürek’i canlandiran çocuklarla çikti. Çocuklarla birlikte konusmasini yapan Vali Memis, “Bu proje tüm kentimiz için tüm ülkemiz için çok önemli bir proje. Projenin yürütücüleri ile güzel bir sekilde çalismalarini sürdürüyor. Kendilerine emeklerinden dolayi tesekkür ediyorum. Çocuklarimiza bu milli bilinci asilayacak olan ögretmenlerimize de simdiden tesekkür ediyorum” kaydini düstü.

Erzurum Valisi Okay Memis’in isimlerini sordugu çocuklar kendilerini kahramanlarin isimleri ile tanitti. Canlandirdiklari karakterlerin kisa hayatlarini hem Türkçe hem de Ingilizce anlatan çocuklar, kalabalik nedeniyle heyecanlaninca neseli dakikalar yasandi. Kalabalik karsisinda zaman zaman heyecanlanan çocuklara, salondakiler de alkislarla destek verdi.

Program ardindan ünlü yazar Ikbal Gürpinar, Tarih Yazan Çocuklar Platformu Baskani Ahmet Ortadeveci, Proje Genel Koordinatörü Esma Karadag projenin sunumunu yapti. Çekilen hatira fotograflarinin ardindan projenin tanitimi yapildi.
Kaynak: İHA