Izmir'de Ata'ya Saygi Nöbeti Basladi

Izmir Büyüksehir Belediyesi’nin ebediyete intikalinin 84. yil dönümünde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü anmak için düzenledigi "Ata’ya Saygi Nöbeti" çok sayida vatandasin katilimiyla basladi.

Izmir'de Ata'ya Saygi Nöbeti Basladi
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatinin 84. yil dönümünde Izmir Büyüksehir Belediyesi tarafindan düzenlenen Ata’ya Saygi Nöbeti çok sayida vatandasin katilimiyla basladi.

Tutulacak nöbet için özel isiklandirmayla “1938 sonsuzluk sembolü” çizilirken, Cumhuriyet Meydan’inda saat 21.05’te baslayan nöbet, 10 Kasim sabahi saat 09.05’te son bulacak. 30 dakikalik ve birer saatlik dönüsümlerle 12 saat sürecek.

“Bizim için ölmedi, bizim için yasiyor, sonsuza kadar da yasayacak”

"Izmirliler her zamanki gibi sorumluluklarinin bilinciyle, Izmirli olmanin gururuyla bu aksam da bizi yalniz birakmadilar" diyen Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer, “Hatirlamamiz, unutmamamiz ve sahip çikmamiz gereken bir dönemden geçiyoruz. O nedenle sembolik bir nöbet tutuyoruz. Bu nöbete tüm Izmirlileri davet etmistik. Çok sükür ki buna icabet ettiler ve sabaha kadar sürecek bu nöbete katiliyorlar. Atatürk bizim için hep yasayacak, bizden sonrada yasayacak. O yüzden onun hatirasi önünde saygiyla egiliyoruz ve onun hatirasini yasatmaya devam edecegiz. Izmir bugün Türkiye’ye Ata’mizin hayatta oldugu mesajini veriyor. Bizim için ölmedi, bizim için yasiyor, sonsuza kadar da yasayacak. Bunu hatirlatmaya gayret ediyoruz” dedi.

Baskan Soyer, gazetecilere yaptigi basin açiklamasinin ardindan alandan ayrildi.

“Mutluyuz, gururluyuz”

Esi ile birlikte Cumhuriyet Meydani’na gelerek saygi nöbetine katilan Onur Gel, “Bu aksam Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ümüzü anmak üzere, ona saygimizi bir nebze de olsa göstere bilmek üzere saat 21.05’te baslayan ve sabah 9’u 5 geçe bitecek olan nöbetimizi tutmaya geldik. Mutluyuz, gururluyuz” ifadelerini kullandi. Saygi nöbetinde bulunan Bornova Arnavutlari Kültür ve Dayanisma Dernegi Baskani Melek Tasol ise, “Burada 4 arkadasimiz ile birlikte nöbet tutacagiz. Çok farkli bir duygu. Duygularimiz anlatmam çok zor ama burada oldugum için çok mutluyum” diye konustu.

Kaynak: İHA