ITO'da Meslek Komitesi Seçimleri Tamamlandi

Istanbul Ticaret Odasi’nda (ITO) Meslek Komitesi seçimleri tamamlandi. ITO Baskani Sekib Avdagiç, “ITO tarihinin en yüksek katilimli seçimini yasadik. 195 meclis üyesi ile açik ara kazandik. Biz simdi, yeni ve beyaz bir sayfa daha açiyoruz. Inaniyorum ki, yeni Meclis’le Istanbul’a ve Türkiye’ye hizmet yolunda çok önemli seyler yapacagiz” dedi.

ITO'da Meslek Komitesi Seçimleri Tamamlandi
Istanbul Ticaret Odasi’nda (ITO) Meslek Komitesi seçimleri tamamlandi. ITO Baskani Sekib Avdagiç, 700 bin üyesiyle Türkiye’nin en büyük Odasi olan ITO’da 15 Kasim’da yapilacak Baskanlik seçimi öncesi bugün gerçeklestirilen Organ seçimleri hakkinda bir açiklama yapti. Avdagiç, “ITO tarihinin en yüksek katilimli seçimini yasadik. Istanbul Ticaret Odasi üyeleri, bu seçimle birlikte bir kez daha ITO’nun akl-i selimin kalesi oldugunu ortaya koydu. Biz simdi, yeni ve beyaz bir sayfa daha açiyoruz. Inaniyorum ki, yeni Meclis’le Istanbul’a ve Türkiye’ye hizmet yolunda çok önemli seyler yapacagiz” ifadelerini kullandi.

Avdagiç, ayrica, sosyal medya hesabi üzerinden yaptigi açiklamada, "Elhamdülillah. 195 meclis üyesiyle açik ara kazandik. Hayirli olsun, hayirlar getirsin insallah" ifadelerini kullandi.

Seçimlerin Fatih 2. Ilçe Seçim Kurulu Baskani ve Sandik Kurulu Üyeleri gözetiminde demokratik bir ortamda ve huzur içinde tamamlandigini belirten Avdagiç, “Seçimde görev alan herkese ayri ayri tesekkür ediyorum. ITO personeline tesekkür ediyorum. Seçim güvenligini saglayan Istanbul Valimize, Emniyet Müdürümüze ve Istanbul Emniyet teskilatimiza tesekkür ediyorum” diye konustu.

“Kahir ekseriyetle seçimi kazanmis bulunuyoruz”

Avdagiç, Türk is dünyasinin yüz aki ITO’nun 140 yillik gelenegine yarasir sekilde, 21’inci Dönem Oda organlarini olusturacak seçimi geride biraktigini söyledi.

Sandiklarin saat 17.00 itibariyle açildigini, ITO’da 4 yil görev yapacak meslek komitesi üyeleri ile meclis üyelerinin belirlendigini kaydeden Avdagiç, “Sonuçlar elimize ulasti. Sunu söylemek isterim ki 81 meslek komitesinde, kahir ekseriyetle kazanmis bulunuyoruz. Istanbul is dünyasi, son 4 yilda ortaya koydugumuz icraatlari onaylamis, ayni hiz ve rotada bize yeniden güç vermistir” dedi.

Bugün Oda seçimlerinde oy kullanan Istanbul is dünyasi üyelerini tebrik eden Avdagiç, “ITO üyelerimiz köklü seçim gelenegimize ve Istanbul is dünyasina yakisir sekilde davrandilar. Bunu çok önemli buluyorum. Üyelerimizi, vakarli ve sagduyulu yaklasimlari sebebiyle tebrik ediyorum, onlara sükranlarimi sunuyorum” diye konustu.

“Seçim geride kaldi, bütün is dünyamizi kucakliyoruz”

ITO Baskani Avdagiç, sunlari söyledi: “ITO Baskani olarak, bu seçimin beni çok sevindiren tarafi, Istanbullu tüccarin, hiçbir gündelik ve popülist yaklasima prim vermemis olmasidir. Dünyada yasanan pandemi ve savas gibi krizler karsisinda, Istanbul is dünyasi kenetlenmeyi ve dayanismayi tercih etmistir."

ITO’da Komite ve Meclise seçilen is dünyasi temsilcilerini tebrik eden Avdagiç, “Sunun altini özellikle çizmek isterim. Simdi, seçim dönemi geride kaldi. Seçim döneminde olanlar da, söylenenler de, orada kaldi. Bütün Istanbul is dünyasini ve üyelerimizi kucakliyoruz. Bütün Meclis üyelerimizi ayni hedef için çalisacak yol arkadaslarimiz diye görüyoruz” dedi.

Kaynak: İHA