DPÜ Radyo Toplulugu Ögrencilerinden Istanbul'a Teknik Gezi

Kütahya Dumlupinar üniversitesi (DPÜ) Radyo Toplulugu ögrencileri, Istanbul Üniversitesi Iletisim Fakültesi ve Acunmedya Akademi’yi içeren teknik gezi gerçeklestirdi.

Dumlupinar Üniversitesi ve Radyo Dumlupinar is birligiyle gerçeklesen geziye Radyo Toplulugu danismani Dr. Ögr. Üyesi Özlem Soyer Zeyrek baskanlik etti. Gezi çerçevesinde ilk olarak Istanbul Üniversitesi Iletisim Fakültesi ziyaret edildi. Burada Dekan Yardimcisi Doç. Dr. Berceste Gülçin Özdemir ve Radyo Iletisim Sorumlusu Doç. Dr. Firat Tufan tarafindan karsilanan toplulukla, üniversite radyolarinin isleyisleriyle ilgili tecrübeler ve öneriler paylasildi. Daha sonra ise Doç. Dr. Firat Tufan esliginde fakülte bünyesindeki Iletim Gazetesi, Ajans Istanbul Iletisim, IÜWEBTV ve Radyo Iletisim stüdyolari gezildi.

Gezinin ikinci bölümünde Radyo Toplulugu Nisantasi Üniversitesi bünyesindeki Acunmedya Akademi’yi ziyaret etti. Akademide görev yapan Gizem Güler esliginde Acunmedya Akademi’yi taniyan ögrenciler daha sonra medya dünyasinin taninmis isimlerinden Mustafa Çelik, Ulas Gökhan Gümüs ve Doga Sülen ile dijital ortamda radyoculuk ve içerik üreticiligi hakkinda söylesi gerçeklestirdiler. Medya sektörünü isin uzmanlarindan dinleyen Radyo Dumlupinar ekibi söylesinin ufuk açici bir egitim havasinda geçmis olmasindan dolayi memnuniyetlerini dile getirdiler.

Istanbul turu ile sona eren ziyaretin ardindan Radyo Dumlupinar’dan yapilan açiklamada, ziyaret edilen Istanbul Üniversitesi Iletisim Fakültesi ve Acunmedya Akademi ile gezinin düzenlenmesine katki sunan DPÜ Rektörlügü ve Saglik Kültür Spor Daire Baskanligi’na tesekkür edildi.
Kaynak: İHA