Dolar Ve Euro'nun Tursunu Kurdu

Samsun’da yumurta, findik ve karpuzun da yer aldigi 110 çesit tursu kurarak dikkatleri üzerine çeken bir tursucu, simdi ise Dolar ile Euro’nun tursusunu kurdu.

Dolar Ve Euro'nun Tursunu Kurdu
Özellikle kis mevsiminde tüketmek amaciyla sonbahar aylarinda hazirlanan tursular raflarda yerini aldi. Sofralarin vazgeçilmezi olan ve gribal enfeksiyonlara iyi geldigi bilinen tursu en çok satilan ürünler arasinda yer aliyor. Samsun’da 110 çesit tursu kuran ve daha önce mandalina, limon, elma, çilek, erik, nar, kusburnu, patlican, karpuz gibi mahsullerin tursusunu kuran Zakir Tozlu bu seferde dolar ile euronun tursunu kurdu. Zakir Tozlu, "Ikisinin de fiyati atesli olunca bizde sirke ve tuzlu suyun içine koyalim belki atesini düsürürüz" dedi.



"Tursular 70 ile 150 TL arasinda"

Kis aylarinin gelmesi ile birlikte yine tursu sezonumuz basladigini ifade eden Zakir Tozlu, "Biz de bu sene elimizden geldigince en güzel en kaliteli sebzelerle, el yapimi sirkelerimizle tursularimizi yaptik. Bu yil da farkli türde tursularimizi hazirladik. Yumurta tursusu ve en çok ilgi çekenler arasinda olan euro ve dolar tursularini yaptik. Tabii ki de euro ve dolar tursulari yenmeyecek durumdalar. Ikisinin de fiyati atesli olunca biz de sirke ve tuzlu suyun içine koyalim belki atesini düsürürüz diye o sekilde bir espri yapalim dedik. Ama bu sene yine tabii ki de çok farkli ve güzel tursular hazirladik. Armut, mandalina, limon, muz ve bunlarin yayinda midye, findik gibi birçok çesitte tursularimizi yaptik. Bu sene birde sütten tursu hazirladik peynirli biberli olacak sekilde. Degisik tursularimizi genelde hamileler veya tatlarini merak edenler gelip satin aliyorlar. Her sey de olan fiyat yükselisleri maalesef bizleri de etkilemis durumda. Kilogram olarak en uygun tursularimiz 70 TL den baslayip 150 TL ye kadar çikmaktadir" diye konustu.

Kaynak: İHA