Cumhuriyetçi Mehmet Öz'den Rakibi Fetterman'a Tebrik Telefonu

ABD’de düzenlenen ara seçimlerde Pennsylvania eyaletinde Senato seçimleri için Cumhuriyetçi Partiden aday olan Mehmet Öz, yenilgiyi kabul ederek rakibi Demokrat John Fetterman’i arayip tebrik etti.

Cumhuriyetçi Mehmet Öz'den Rakibi Fetterman'a Tebrik Telefonu
ABD’de dün yapilan ara seçimlerde oy sayim islemi devam ederken, Pennsylvania eyaletinde Senato seçimleri için Cumhuriyetçi Partiden aday olan Mehmet Öz yenilgiyi kabul etti. Öz yaptigi yazili açiklamada, "Bu sabah John Fetterman’i aradim ve onu tebrik ettim. Kendisine ve ailesine hem kisisel olarak hem de bir sonraki ABD Senatörümüz olarak en iyi dileklerimi sunuyorum" dedi.

Destekçilerine ve kampanya çalisanlarina da tesekkür eden Öz, "Ülke olarak büyük sorunlarla karsi karsiyayiz ve herkesin partizan kiliçlarini birakip isi bitirmeye odaklanmasina ihtiyacimiz var. Insanlari bir araya getiren cesur liderlikle gerçek bir degisim olusturabiliriz” ifadelerini kullandi.

Oylarin yüzde 94’ünün sayildigi Pensilvanya eyaletinde Cumhuriyetçi aday Öz oylarin 47,1’ini alarak seçim yarisini kaybederken, Demokrat Fetterman ise oylarin yüzde 50,4’ünü alarak Pennsylvania eyaletinin senatörü oldu.

Oy sayim islemi devam ediyor

ABD’de Kongre’nin alt ve üst kanatlari olan Temsilciler Meclisi’nin 435 sandalyesinin tamami, Senato’nun ise 100 sandalyesinin 35’i için yapilan seçimlerde oy sayimi devam ediyor.

Temsilciler Meclisi üyelerini belirlemek için yapilan seçimlerde suana kadar Cumhuriyetçiler 202, Demokratlar ise 187 sandalye kazandi. Partilerin Mecliste kontrol saglamasi için 218 sandalye kazanmasi gerekiyor.

Senatodaki yarista ise su ana kadar yapilan sayima göre Demokratlar ve Cumhuriyetçiler 48’er sandalye kazanarak seçimleri basa bas götürüyor. Toplam 51 sandalye alan tarafin çogunlugu elde ettigi senato seçimlerinde oy oranlari eyaletlere göre degiskenlik gösteriyor.
Kaynak: İHA