Burdur'da Asayis Uygulamalarinda 54 Kisiye Islem Yapildi

Burdur’da Emniyet Müdürlügü tarafindan yapilan asayis uygulamalarinda çok sayida kesici ve yaralayici alet ele geçirilirken, farkli suçlardan 54 kisiye islem yapildi.

Burdur genelinde suçun önlenmesi, olaylarin aydinlatilmasi ve suçlularin yakalanmasina yönelik Il Emniyet Müdürlügü ekipleri tarafindan 25 Ekim–3 Kasim tarihleri arasinda yapilan çalismalarda 10 adet av tüfegi, 3 adet kesici alet (biçak), 5 adet tabanca, 47 adet fisek ele geçirildi. Uygulamada “6136 Sayili Kanun’a muhalefet” suçundan 6 sahis hakkinda adli islem yapildi.

Mal varligina karsi islenen suçlara yönelik yürütülen çalismalarda ise 3 hirsizlik olayi aydinlatilarak, yakalanan 4 süpheli hakkinda adli islem yapildi. Aranan sahislarin yakalanmasina yönelik çalismalarda da farkli suçlardan aranmasi olan toplam 42 kisi yakalanarak adli makamlara sevk edildi. 32 sahis tutuklanirken, 10 sahis serbest birakildi. Yakalananlardan “kisiyi hürriyetinden yoksun kilma” suçundan 7 yil 6 ay hapis cezasiyla aranan 1 sahis ve “basit yaralama” suçundan 7 yil hapis cezasi ile aranan 1 sahis tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Kaynak: İHA