Balikesir'de Bit Pazari Ilgi Gördü
Burhaniye ilçesinde, antika mezadinin ardindan Bit Pazari da hizmete girdi. Sehit Turhan Bayraktar Parki içindeki kahvehanede ilk kez düzenlenen Bit Pazari yogun ilgi görürken, yüzlerce ikinci el esya alinip satildi.

Murat Aker de, “Sali günleri de tamamen Bit Pazari adi altinda buna baslamis olduk. Bundan sonra Sali günleri Bit Pazarimiz olacak. Cuma günleri de antika pazarimiz olacak. Insallah, bu böyle devam edecek. Talebimiz çok güzel. Insanlarimiz çok memnun. Vatandaslar, evinde böyle degerlendirmek istedigi esyalari buraya getiriyorlar. Bizde onlarin kazancina katkida bulunuyoruz. Hem de bir sekilde onlari degerlendirmis oluyoruz” dedi.
Figen Kiralp ise, “Herkesin yüzü gülüyor. Memnuniyet verici. Hem sosyallesiyor insanlar. Burada tanis oluyorlar. Hem de ürünleri degerlenmis oluyor. Herkesin bir süre kullanip daha sonra sikilmis oldugu ürünler var. Bir baskasi için yeni bir baslangiç oldugu için ve hem ekonomik oldugu için de herkes memnun diye düsünüyorum” diye konustu.
Gürsel Acar da, “Bence bu ikinci el esya olayini çevresel açidan degerlendirmesini istiyorum. Bilinçli tüketici olmamiz gerekiyor. Bir tisörtün üretilmesi sirasinda dahi kullanilan su miktari, kullanilan enerji miktari çok yüksek. Ikinci el aldigimiz zaman en azindan dünyamiza, bu su tüketiminin çok yüksek oldugu, kurakligin gündemde oldugu günlerde çok büyük katkisinin olduguna inaniyorum. Herkesi buraya davet ediyorum” dedi.
