Aydemir Açiklamasi 'Aziziye Ruhu, Erzurum Ve Dadasligin Tarifidir'

AK Parti Milletvekili Ibrahim Aydemir TBMM’de düzenledigi basin toplantisinda 9 Kasim 1877’de gerçeklesen Aziziye zaferinin 145’inci yildönümünü gündeme tasidi, Azerbaycan 8 Kasim Zafer Gününü kutlayarak, Aziziye ve Karabag sehitlerine rahmet niyazinda bulundu.

Aydemir Açiklamasi 'Aziziye Ruhu, Erzurum Ve Dadasligin Tarifidir'
Aziziye Ruhu

Aziziye Ruhunun Erzurum ve dadasligin tarifi oldugu kaydini düsen Milletvekili Aydemir, Aziziye’nin bir milli dirilis, haysiyet ve vakari temsil ettigine vurgu yaparak, ‘Aziziye Zaferi her türlü unsuruyla Yüce milletimizin muazzez ve mukaddes durusunu ifade eder. ‘ dedi.

‘Rabbimize sükrediyoruz’

Karabag Zaferiyle, Aziziye destaninin yazildigi günün ayni tarihe denk gelmesinin özel bir deger ve mana tasidigina isaret eden Milletvekili Aydemir, ‘Bize tarih yazan Millet olma vasfini bahseden Rabbimize sükrediyoruz.’ ifadesine yer verdi.

Türk Milletine Ait Hassasiyet

Azerbaycan Cumhurbaskani Ilham Aliyev’in, Zafer Günü olarak belirlenen 10 Kasim tarihini, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefat gününe denk geldigi için, Susa’nin isgalden kurtarildigi gün olan 8 Kasim tarihiyle degistirdigini hatirlatan Milletvekili Aydemir, bunun Türk Milletine özgü bir hassasiyet oldugunu söyledi.



Tek Millet, Iki Devlet

Milletvekili Aydemir, ‘Ne kadar alicenap ne kadar yüksekçe bir düsünce. Türk milleti böyle düsünür. Biz empati yapmasini bilen bir milletiz. Bir zaferi kutlarken öbür taraftan matem varsa mutlaka mateme öncelik veririz. Biz matem tutanlara saygi duyariz. Bu tek millet oldugumuzun özel bir fotografidir. ‘ dedi.

Milletvekili Aydemir, ‘Bütün sehitlerimizi rahmetle, minnetle aniyoruz. Azerbaycan dünya durdukça dursun, hep zaferler üzerine yasasin. Hep mamur olsun. ‘ niyazini paylasti

‘Türkiye inisiyatif aldi’

Milletvekili Aydemir basin toplantisinda Türkiye’nin Afrika’da "emperyalist güç" oldugunu söyleyen Fransa Cumhurbaskani Emmanuel Macron’a sert tepki gösterdi. Milletvekili Aydemir, Fransa Cumhurbaskani Emmanuel Macron’un, Türkiye’yi Afrika’da "emperyalist güç" olmakla suçladigini ifade ederek, "Afrika’yi iliklerine kadar sömüren bir devletin baskani, bize suçlama yöneltiyor. Niye? Top ayaklarindan çikiyor, Türkiye inisiyatif aliyor, onlarin oradaki mazlum insanlara zulüm etmesinin önüne geçiyor. Rahatsiz oluyorlar. O yüzden de kendi yaptiklarini bize yamamaya çalisiyorlar. Afrika yüregini bize açmis. Afrika sunu biliyor: Türkiye nereye giderse oraya nizam verir. Sömürme bizim anlayisimizda asla yoktur. ‘ kaydini düstü

Aydemir’den Kolivar’a Kinama

Milletvekili Aydemir, Ekmek Üreticileri Sendikasi Baskani Cihan Kolivar’in katildigi bir TV kanalinda, millete hakaret ettigini belirterek, "Bu zihniyet, bu millete tepeden bakan bir zihniyet. Iste bu zihniyet bize karsi. Bu anlayis sadece bu adamda degil; CHP’de, HDP’de, IYI Partide ayni anlayis var. Ahmagin önde gideni sensin. Sen millete nasil böyle hakaret edersin? Millet adina bu adami kiniyorum. ‘ ifadesini kullandi.

Türk Diplomasisi

Milletvekili Aydemir, Meclis’te düzenledigi basin toplantisinda, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Disisleri Bakani Mevlüt Çavusoglu’nun Bakanliginin bütçesine dair sunum yaptigini hatirlatti. Aydemir, Çavusoglu’nun Suriye ile ilgili sözlerinin degerli oldugunu söyledi.



Milletvekili Aydemir, Türkiye’nin diplomasi alaninda tarih yazdigina, dünyanin gipta ile izledigi diplomasi politikasinin Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in eseri olduguna isaret ederek, ‘Sayin Çavusoglu isini o kadar mükemmel yapiyor ki. Dünya önünde sapka çikariyor. Vukufiyeti yüksek, tevazusu yüksek, dünyayi tanimasi o derece yüksek. Dolayisiyla nitelik zerk ediyor. Bütün sahaya, yurt disina çiktigimizda çok daha net görebiliyoruz. Yurt disindan gelen heyetlerle beraber oldugumuzda bunu görüyoruz.’ dedi.

Aydemir’den Polis Bandosuna Tebrik

Bir gazetecinin, ‘Polis Bandosu tarafindan seslendirilen Türkiye Yüzyili marsiyla ilgili muhalefet yaklasimini nasil gördükleri’ kaydindaki sorusunu cevaplandiran Milletvekili Aydemir, ‘Simdi muhalefetin yaptigi sey su, sadece siyaset zemininde degil, içerde disarida da böyle bir muhalif damari ifade edenler, ‘acaba nereden ne bulurum’ diye bir arayis içerisindeler. Polis bandosu neyi seslendirmis? Türkiye yüzyili için hazirlanmis bir eseri seslendirmis. Türkiye Yüzyili bütün bir toplumu ifade ediyor, bir partiyi degil. Dolayisiyla Polis Bandosunun seslendirdigi eseri yüregine koyacak yerde, bundan mutlu olacak yerde tenkit edenlere Emniyet Genel Müdürlügümüz esasli bir cevap veriyor. ‘Biz milletimizin yanindayiz’, diyor. Polis Bandosu milletten yana oldugunu, bu milletin Türkiye Yüzyiliyla beraber çok daha özel noktalara gidecegine isaret ediyor. Bundan dolayi Emniyet Genel Müdürlügümüzü, O polis bandosunda görev alan kardeslerimi cani yürekten tebrik ediyorum. Çok esasli çok profesyonelce bir dillendirmeleri, seslendirmeleri var. Onlarla da iftihar ediyoruz. ‘ diye konustu
Kaynak: İHA