YEDAM, Ardahan'da Hizmetlerine Devam Ediyor

Ardahan’da yaklasik bir yil önce kurulan Yesilay Danismanlik Merkezi (YEDAM) hizmetlerine devam ediyor.

YEDAM, Ardahan'da Hizmetlerine Devam Ediyor
Türkiye Yesilay Cemiyeti Ardahan Subesi tarafindan hayata geçirilen Yesilay Danismanlik Merkezi ile bagimli ve aile bireylerine ücretsiz danismanlik hizmetini sunmayi sürdürüyor.

Ardahan’da kent merkezinde bulunan ve yaklasik bir yildir hizmet vermeye baslayan Yesilay Danismanlik Merkezi (YEDAM), faaliyetlerine devam ediyor. Sadece Ardahan’a degil ilçelerdeki bagimli ve bagimli yakinlarina ücretsiz danismanlik hizmeti veriyor olan YEDAM, kadrosunda bulundurdugu psikolog, sosyal hizmet ve halkla iliskiler uzmanlari araciligiyla danisanlarla iletisim kuruyor. Psikolojik destek, sosyal destek, grup terapileri, aile grup terapileri ve atölye çalismalariyla Yesilay’in bagimlilikla savastaki en önemli güçlerinden birisi olan YEDAM, bagimli ve ailelerinin de gizliligini de ön planda tutuyor.

Ardahan’a merkezin açilmasi noktasinda büyük çaba sarf eden Türkiye Yesilay Cemiyeti Ardahan Sube Tolgay Gökdemir YEDAM’in bagimlilikla mücadelede çok önemli bir role sahip oldugunu düsündügünü belirterek: ’’Ardahan YEDAM´da bagimlilik konusunda ayakta danismanlik hizmeti veriyoruz. Bize danismak için gelen tütün, alkol, madde, kumar ve internet bagimliligi konusunda sorun yasayan kisiler, tüm hizmetlerimizden ücretsiz olarak yararlanabiliyor. Bagimli kisilere bagimliliklarindan kurtulmalari konusunda yardimci oluyor ve tekrar kullanmaya baslamamalari için yöntemler ögretmek için elimizden geleni yapiyoruz. Öfke kontrolsüzlügü, kaygi gibi ruhsal sorunlar yasiyorsa bunlarin düzelmesi için psikolojik destek veriyoruz. Bu süreci nasil yönetmeleri gerektigi konusunda ailelerini bilgilendiriyoruz. Bagimliliktan kurtulmak isteyen vatandaslarimiz, bize basvurarak saglikli bir yasama adim atabilirler’’ dedi.

Kaynak: İHA