Vali Sildak Ayvalik'ta Incelemelerde Bulundu

Balikesir Valisi Hasan Sildak Ayvalik ilçesinde gerçeklestirilen çalismalari inceledi, yetkililerden bilgi aldi.

Vali Sildak Ayvalik'ta Incelemelerde Bulundu
Balikesir genelindeki yatirimlari yakindan takip eden Vali Sildak, Ayvalik Ilçesinde restorasyon çalismalari devam eden Eski Kiz Meslek Lisesi ve Eski Jandarma Binasinda incelemelerde bulundu.

Vali Sildak, Balikesir’in turizmde güçlü Ilçelerinden biri olan Ayvalik’in tarihi zenginliklerini gelecege tasiyacak restorasyon çalismalariyla bu binalarin bulundugu mevkide nitelikli bir egitim, kültür ve sanat alani olusturmayi hedeflediklerini ifade etti.

Programi dahilinde incelemelerine devam eden Vali Sildak, Alibey Adasinda yapimi tamamlanmak üzere olan Sahil Güvenlik binasindaki çalismalarla ilgili bilgi aldi. Sildak, Sahil Güvenlik Komutanliginin Ege kiyilarinda güvenlik ve huzuru saglama görevini yeni binasinda modern imkanlarla yerine getirecegini ve binanin yakin bir zamanda hizmet vermeye baslayacagi müjdesini verdi.

Vali Sildak daha sonra Milli Egitim Bakanliginin kullanilmayan köy okulu binalarini egitsel ve sosyal etkinliklerin yapilacagi alanlara dönüstüren ‘Köy Yasam Merkezleri Projesi’ dahilinde Ayvalik Ilçesi Mutluköy Mahallesinde Büyüksehir Belediyesinin destekleriyle yapimi devam eden Köy Yasam Merkezindeki çalismalarla ilgili bilgi aldi.
Kaynak: İHA