Devlet Yatirimlariyla En Ücra Köyler Hizmete Kavusuyor

HAKKARI – Hakkari Il Özel Idaresinin yatirimlariyla Yüksekova’nin en ücra köylerinin yollari konforlu hale getirilerek vatandasa daha rahat ulasim imkani saglaniyor.

Devlet Yatirimlariyla En Ücra Köyler Hizmete Kavusuyor
Hakkari Il Özel Idaresine bagli Yüksekova Santiye Sefligi ekipleri, en ücra köylerde yasayan vatandasin daha rahat kosullarda ulasimini saglamasi için gece gündüz demeden yol genisletme ve zemin düzeltme çalismalarini sürdürüyor. Bu çerçevede ilçeye 40 kilometre uzaklikta ve 2 bin rakimda bulunan Keçili köyünde 20 gün önce çalisma baslatan ekipler, 4 köye ulasimin saglandigi yolun yaklasik 5 kilometresini tamamlayarak vatandasin hizmetine sundu.

Çalismalari yerinde inceleyen Yüksekova Santiye Sefi Hasan Yalin, “Gece gündüz demeden her kosulda vatandasimiza hizmet edecegiz. Biz en ücra köylerde su an yol genisletme ve onarim çalismalarimizi yapiyoruz. Yaz-kis demeden her yolu ulasima hazir hale getirecegiz. Tüm köy yollarimiz, devletimizin imkanlariyla modern bir hale getirilecek” dedi.

Büyük yatirimlarla köy yollarinin yapildigini söyleyen Keçili Köyü Muhtari Aydin Kaplan ise, “Yolun 4 bin 800 metrelik kisminda çalismalar tamamlandi. Kalan kismin ise 15 güne kadar bitirilecegini umuyoruz. Insallah çalismalar bittigi zaman daha rahat sekilde ulasimimizi saglayacagiz. Seneye de yolumuzun asfaltlanmasini bekliyoruz. Emegi geçen herkese tesekkür ederim” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA