BUSKI Aritma Tesislerine Enerji Tesviki

Gerçeklestirdigi altyapi ve çevre yatirimlariyla alaninda örnek bir kurum olan BUSKI, Çevre Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi’nin tesvik uygulamasi çerçevesinde Atiksu aritma tesislerinin yillik enerji bedellerinin büyük bir kismini almaya hak kazanarak Bursa’ya deger katmaya devam ediyor.

BUSKI Aritma Tesislerine Enerji Tesviki
Bursa Büyüksehir Belediyesi BUSKI Genel Müdürlügü, Çevre Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi’nin ilgili yönetmeligi geregince yükümlülüklerini yerine getirmesinden dolayi geçtigimiz yillarda ödenen elektrik bedellerinin bir bölümünü geri aldi. Böylelikle kurum 2022 yilinda yaklasik 16 milyon TL tutarinda aldigi tesvik ile Atiksu Aritma Tesislerindeki enerji maliyetlerini büyük oranda azaltmayi basarmis oldu.

Adim adim tüm atiksu aritma tesisleri için tesviklerden yararlanmak adina çalismalarin sürdürüldügüne dikkat çeken Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, “BUSKI Genel Müdürlügümüz, saglikli içme suyu saglamanin yani sira çevre sagligi için de yatirimlarini sürdürmekte, devreye alinan atiksu aritma tesislerinin de çevreye duyarli ve verimli bir sekilde isletilmesini saglamaktadir” dedi.

Baskan Aktas, ’’2021 yili itibariyle Dogu ve Bati Atiksu Aritma Tesislerine ek olarak BUSKI sorumlulugunda isletmesi devam eden Küçükkumla, Kirazli ve Kursunlu Atiksu Aritma Tesisleri’nin de basvuru dosyasina eklenmesiyle birlikte toplamda bes adet atiksu aritma tesisimiz enerji tesviki geri ödemesinden yararlanmaya hak kazanmistir’’ ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA