TEK Parti Genel Baskani Özal Açiklamasi 'Hedefimiz Turgut Özal'la Kalkinan 80'Li Yillarin Güzelliklerine Dönmek'

Sekizinci Cumhurbaskani merhum Turgut Özal’in oglu TEK Parti Genel Baskani Ahmet Özal, "Hedefimiz Turgut Özal’la kalkinan 80’li yillarin güzelliklerine dönmek" diyerek, cumhurbaskanligi seçimlerinde aday olabilecegini söyledi.



TEK Parti Genel Baskani Ahmet Özal bir dizi ziyaretler için geldigi Mugla’nin Marmaris ilçesinde basin mensuplarina açiklamalarda bulundu. Marmaris’in babasi Turgut Özal’in çok sevdigi bir yer oldugunu belirten Özal, "Marmaris rahmetli babamin da çok sevdigi bir yerdi, hatta burada çok anilari vardir. Yaptigi çalismalar var, alt yapi yatirimlari var. Milli park ilan ettigi bölgeyi, Fethiye Körfezi’ni ben de çok seviyorum. Onun için geldim dostlarimizi, arkadaslarimizi gördük. Bir iki gün dinlendik" dedi.

Teskilatlanma çalismalarinin devam ettigini belirten Özal, "Bizim partimiz 98 yilinda kurulmus bir parti. Esasinda yeni bir parti degil. Biz partinin ismini degistirdik. Bir genel kurulla genel baskan olduk. Simdi teskilatlarimizi tamamliyoruz, eksiklerimizi bitiriyoruz. Bizim hedefimiz 80’li yillardaki gibi tekrardan bir kalkinma dönemine girebilmek. En önemlisi rahmetli Turgut Özal’in baslattigi; baris, kardeslik, hür düsünce, adalet mekanizmasi, belki büyük bir anayasa degisikligi ve tabii ki en önemlisi ekonomik konularda Türkiye’de yeniden yapilari yerine oturtmak. Yani fabrika ayarlarina geri dönmek. Ben iktisatçiyim, yurtdisinda çalistim ve uzun yillar IMF’de bulundum. Sonra rahmetli babam Turgut Özal’la beraber basbakanlik ve cumhurbaskanligi köskünde bulundum. Bunlarin tecrübeleri var, birikimleri var. Yirmi sene ara verdikten sonra tekrardan elimizden ne geliyorsa yapmak için yola çiktik" diye konustu.



"Cumhurbaskanligi seçimlerinde aday olabilirim"

Yaklasan genel seçimlerde cumhurbaskanligina adaylik konusuna deginen Özal, "Tabii ki partimizin verecegi bir karar bu. Evet, olabilir diye söylüyorum. Su anda da çalismalarimiz devam ediyor zaten. Anadolu gezilerimiz basliyor, mitingler de baslayacak. Sokakta iyi neticeler aliyoruz, insanlardan çok talep geliyor" dedi.

Tüm dünyanin yasadigi ekonomik krizin ülkemizde de etki göstermesini yorumlayan Özal, "Türkiye çok çabuk toparlanir. Bana sorarsaniz alti aylik bir dönemdir bu. Ekonomide temel prensipleri görerek hareket ederek bir ikincisi adaleti mutlaka daha saglam hale getirmek. Bunun disinda ben sunu da görüyorum mesela. Türkiye’de çok büyük bir vergi reformu gereklidir. Bana sorarsaniz yüzde 80 vergi bes ilden geliyor. Yüzde yirmi vergide yetmis iki ilden geliyorsa ben ilk basta belki 65-70 ilde vergilerin tamamini sifir yaparim. 15 yil boyunca yatirimlar gelsin diye vergileri kaldiririm, vergi oranlarini düsürürüm. Mesela; KDV, kurumlar vergisi ve gelir vergisini yüzde 10’a sabitlerim. Ne kadar az vergi orani getirirseniz o kadar çok vergi toplarsiniz" ifadelerini kullandi.

"Basörtüsü temel hak ve özgürlüklerdendir"

Konusmasinin sonunda basörtüsü tartismalarina da deginen TEK Parti Genel Baskani Ahmet Özal sunlari söyledi:

"Anayasamizda basörtüsü sorun degildir ve insanlarin yasam özgürlügü vardir. Ama askeri dönemlerde ne bileyim 80 darbesi, 28 Subat gibi dönemlerde bu bir nevi anayasanin temel haklari ortadan kaldirilmistir. Hiçbir zaman da bir anayasa isine gerek yoktur. Bu durumu referanduma götürmek isteyeceklerdir ama söyle düsünmek lazim. Yani simdi tesadüfen referandumda ya hayir çikarsa ne yapacagiz? Bu sefer milletin sokakta basini mi açacagiz? Yani her seyi düsünmek lazim. Ikincisi kadinin basini örtüp örtmemesi konusunda erkekler niye oy veriyor? Oy vermesi gereken kadinlardir. Fakat en önemlisi su; temel hak ve özgürlüklerle ilgili referandum yapilamaz."
Kaynak: İHA