Organ Nakliyle Ilgili Bilgilendirdiler

3-9 Kasim Organ Nakli Farkindalik Haftasi çerçevesinde Akyazi Ilçe Saglik Müdürlügü tarafindan yapilan etkinliklerle, vatandaslar bilgilendirilmeye devam ediliyor.

Organ Nakliyle Ilgili Bilgilendirdiler
3-9 Kasim Organ Nakli Farkindalik Haftasi çerçevesinde toplumda organ nakliyle ilgili duyarliligi attirmak adina Akyazi Ilçe Saglik Müdürlügü tarafindan çesitli etkinlikler gerçeklestiriliyor. Ilçede bulunan bir fabrikada çalisanlara yönelik gerçeklestirilen sunumda Ilçe Saglik Müdürü Uzm. Dr. Sevda Gürsel ile Dr. Neslihan Medet ve saglik personeli tarafindan organ nakliyle ilgili bilgiler verildi.

Organ naklinin vücutta görevini yapamayan bir organin yerine canli bir vericiden veya ölüden alinan saglam ve ayni görevi üslenecek bir organin nakledilmesi islemi oldugunu belirten Ilçe Saglik Müdürü Gürsel, “Unutmamak gerekir ki, her bagis yeni bir hayattir. Diyanet Isleri Baskanligi Din Isleri Yüksek Kurulu, organ naklinin caiz oldugunu bildirmis ve organ bagisini, insanin insana yapabilecegi en büyük yardim olarak tanimlanmistir” diye konustu.

Dr. Neslihan Medet ise “Organ Bagisi nedir? Nasil ve kimlere yapilir? Hangi organlarimizi bagislayabiliriz?” konularinda bilgiler paylasti. Fabrika çalisanlarina yönelik gerçeklestirilen etkinlige katilanlar organ bagisina davet edildi.
Kaynak: İHA