Hamilelikleri Gibi Dogumlari Da Sancili Olan Ikizlerden Birisi 60 Km Uzaklikta Dünyaya Geldi

Denizli’de anne ve babanin özlemle bekledigi ikiz bebekler, dogumlari sirasinda endiseli dakikalar yasatti. Kiz bebeklerden birisi Acipayam ilçesinde dünyaya gelirken, ikizi ise 60 kilometre mesafedeki Özel Denizli Cerrahi Hastanesi’nde gözlerini dünyaya açti.

Hamilelikleri Gibi Dogumlari Da Sancili Olan Ikizlerden Birisi 60 Km Uzaklikta Dünyaya Geldi


Denizli’nin Acipayam ilçesinde yasayan Halil Ibrahim - Muazzez Sakir çifti, 2 erkek çocuktan sonra ikiz kiz bebeklerini de saglikli bir sekilde kucaklarina alabilmek için Özel Denizli Cerrahi Hastanesi Kadin Hastaliklari ve Dogum Uzmani Op. Dr. Suat Gencer ile irtibata geçti. Op. Dr. Suat Gencer gözetiminde saglikli bir hamilelik geçiren Muazzez Sakir’in sikâyetleri gebeligin 29’uncu haftasinda aniden artti. Ambulansla Acipayam Devlet Hastanesi’ne sevk edilen anne, birinci bebek dogum kanalina girdigi için acil dogurtuldu. Bebeklerden birisi burada saglikli bir sekilde dünyaya gelirken, durus bozuklugu nedeniyle risk tasiyan ikinci bebegin dünyaya gelebilmesi için Op. Dr. Suat Gencer ile irtibata geçildi.

“Ikinci bebek için zamana karsi mücadele verildi”

Bebeklerinden birisini dogurduktan sonra yeniden ambulansa alinan anne, 60 kilometre mesafedeki Özel Denizli Cerrahi Hastanesi’ne dogru yola çikarken, diger bebegin saglikli dogumu için zamana karsi yaris verildi.

Tüm hazirliklarin tamamlandigi hastanede annenin kontrollerini saglayan Op. Dr. Suat Gencer ve ekibinin basarili operasyon sonucu ikinci bebek de saglikli bir sekilde gözlerini dünya açti. Birisi ilçede digeri ise il merkezinde dünyaya gelen bebeklerin ailesi tarafindan Öykü ve Masal isimleri verildi.

29 haftalik dünyaya gelen ikizlerden birisi Denizli Devlet Hastanesi, digeri ise Özel Cerrahi Hastanesi’nde gözetim altina alindi.

“Bebegin dogum belgesini çikartirken bile sorun yasayacagiz”

Bebeklerin gözetim altinda tutuldugunu ve operasyonun basarili geçtigini söyleyen Dr. Gencer, “Hastamiz 29 hafta 2 günlük gebeyken sancilari basliyor. Ikiz gebeligi bulunuyor. Hasta ikamet ettigi yerde Acipayam Devlet Hastanesi’ne gidiyor. Birinci bebek dogum kanalinda çikimda oldugu için dogumu saglaniyor. Ilk bebek küçük oldugu için kuvözde nakli yapiliyor. Ikinci bebegin pozisyonu uygun olmamasindan, anne karninda yan durmasi ve eski sezeryan olmasi nedeniyle hastanemize sevki yapiliyor. Anne hastanemize ulastiktan hemen sonra sezeryanla bebegi dogurttuk. Annemiz iyi sagliginda bir sorun yok. Bebek küçük oldugu için takipleri yenidogan ünitesinde yapiliyor. Insallah kisa sürede anne ve babayla bebekleri kavusturacagiz. Bu durum ilk defa basima geldi. Bebegin dogum belgesini çikartirken bile sorun yasayacagiz. Çünkü birinci bebek Acipayam’da, ikinci bebek Denizli merkezde dogum yapti” dedi.



“Ikizlerimiz ilk anda bir birinden ayrilmis oldu”

Çocuklarinin farkli yerde oldugu için saskin oldugunu belirten baba Halil Ibrahim Sakir “Özel Denizli Cerrahi Hastanesi’nde görev yapan Suat hocamizla sürekli irtibat halindeydik. Biz Cerrahi Hastanesi’ne geldigimizde hastanenin tüm imkanlari hazirdi. Degisik duygu içindeyiz çünkü iki bebegimiz iki farkli hastanede bulunuyor. Ikizlerimiz ilk anda birbirinden ayrilmis oldu. Insallah en kisa zamanda ikizlerimize kavusuruz. Iki bebegimde kiz olarak dünyaya geldi. Su anda devlet hastanesindeki kizimizin ismi Öykü, Cerrahi Hastanesi’ndeki ise Masal adini verdik. Kizlarimizi sag salim elimize alabilirsek bize ne mutlu” diye konustu.



“Ben böyle bir dogum beklemiyordum”

Çocuklarina kavusmayi iple çektigini ve onlari bir arada görmek istegini belirten anne Muazzez Sakir ise “Su anda çok sükür saglik durumum iyi. Ikizlerime kavustugum zaman daha da iyi olacagim. Ben böyle bir dogum beklemiyordum. Bebeklerimi daha görmedim. Insallah bir araya geliriz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA