Terör Örgütü DEAS'in Lideri Ebu El-Hassan El-Hasimi Öldürüldü

Terör örgütü DEAS’in bir sözcüsü tarafindan yayinlanan ses kaydinda terör örgütünün lideri Ebu el-Hassan el-Hasimi’nin öldügü açiklanarak, DEAS’in yeni liderinin Ebu el-Hüseyin el-Hüseyni oldugu duyuruldu.

Terör örgütü DEAS’in liderinin öldügü açiklandi. DEAS’in bir sözcüsü tarafindan yayinlanan ses kaydinda terör örgütünün lideri Ebu el-Hassan el-Hasimi’nin öldügü açiklanarak, DEAS’in yeni liderinin Ebu el-Hüseyin el-Hüseyni oldugu duyuruldu.

Ses kaydinda, el-Hasimi’nin nerede ve nasil öldügüne dair detay verilmezken, çatismada öldürüldügü belirtildi. Terör örgütünün yeni lideri el-Hüseyni hakkinda da fazla ayrinti verilmeyen ses kaydinda, el-Hüseyni’nin terör örgütü içinde kidemli bir isim oldugu belirtildi.

DEAS’in liderlerinden Ebu Bekir el-Bagdadi, Ekim 2019’da Suriye’nin Idlib kentinde, Ebu Ibrahim el-Hasimi ise 3 Subat’ta Suriye’nin kuzeybatisinda Idlib’e bagli Atme kasabasinda ABD Merkez Komutanligi kontrolündeki Özel Harekat Kuvvetleri tarafindan bir eve yapilan baskinda öldürülmüstü.
Kaynak: İHA