SANKO Sanat Galerisi'nde 'Anadolu'dan Görünüler' Resim Sergisi

Ressam Tolga Boztoprak’in tuval üzerine yagli boya ve akrilik teknigiyle hazirladigi eserlerini SANKO Sanat Galerisi’nde sergilenecek.

SANKO Sanat Galerisi'nde 'Anadolu'dan Görünüler' Resim Sergisi
Boztoprak, 2-23 Aralik tarihleri arasinda açik kalacak ‘Anadolu’dan Görünüler’ isimli 21’inci kisisel resim sergisinde 21 eserin yer alacagini söyledi.

Çalismalarinda insanla ilgili ve o insanin içinde yasadigi dogayi resmettigini belirten Boztoprak, “Yasamina ve yasadigi yerlerle ilgili anlamlandirmaya çalistigim her seyi, kendi gördügüm biçimde resmetme çabasindayim” dedi.

Eserlerini Gaziantepli sanatseverler ile bulusturacagi için büyük mutluluk duydugunu dile getiren Boztoprak, sunlari kaydetti:

“Konum dolayisiyla Anadolu’ya hayranligim gizlenemez. Gaziantep de Güneydogu Anadolu Bölgesi’nin gözbebegidir. Daha önce Kahramanmaras Türkoglu’nda bir çalistaya katilmis dogayi resmetme imkani bulmustum. Halkla bir araya gelip bu güzel memleketin güzide insanlariyla sergide bulusmak beni mutlu edecek. Kayit araciniza neyi yüklerseniz onu dinlersiniz. Bu yükleme gezdiginiz gördügünüz tüm görseller tablolarinizda kendini gösterir. Bir sonraki sergimde Gaziantep’ten izlerler dolu bir sergi olacagi kanisindayim.”

Ressam Boztoprak, tüm sanatseverleri sergi açilisina ve sergiyi ziyarete davet etti.

Boztoprak’in kisisel sergisi, 2 Aralik Cuma günü 17.30’da SANKO Park AVM üçüncü katta bulunan SANKO Sanat Galerisi’nde sanatseverlerin ziyaretine açilacak.

Tolga Boztoprak

Tolga Boztoprak, 1970 yilinda Kars’ta dogdu. 1999 yilinda Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü’nden mezun olan Boztoprak, 2022’de Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde yüksek lisansini tamamladi. Sosyal gerçekçiligi ile öne çikan sanatçi, genellikle mekansizlari ele almakta ve sikistirilmis sosyal çöküs manzaralarini, kültürel bölünmeleri, farkli yasam biçimlerini, figürler üzerinden gözlemleyerek tuvallerine yansitiyor. Boztoprak’in son dönem çalismalari peyzajlar üzerinde yogunluk kazanmistir. Sanatçi, 18 kisisel sergi açmis, çok sayida karma sergiye, workshoplara ve sanat fuarlarina katilmistir, Trakya Üniversitesi, Ümraniye Belediyesi Resim Yarismasi ve Bakirköy Belediyesi Resim Yarismalari basta olmak üzere ulusal çaptaki yarismalarda 4 ödül kazanmistir.

Boztoprak, Avcilar’da bulunan Toprak Resim Atölyesi’nde çalismalarini devam ettiriyor.
Kaynak: İHA