Mobil Telekomünikasyon Operatörleri Dernegi'nde Görev Degisimi

Türk Telekom CEO’su Ümit Önal, Mobil Telekomünikasyon Operatörler Derneginin Yönetim Kurulu Baskani oldu. Bir yil boyunca baskanlik görevini yürütecek Önal, “Ülkemizi yeni iletisim çaginda lokomotif ülkeler seviyesine getirmek için tüm m-TOD paydaslari olarak verimli bir çalisma içerisinde olacagiz. Küresel mobilitenin söz konusu oldugu bir gelecege Türkiye’yi güvenle tasiyacagiz” dedi.

Mobil Telekomünikasyon Operatörleri Dernegi'nde Görev Degisimi
Türkiye’yi mobil iletisim teknolojilerinde öncü, yenilikçi ve lider bir konuma ulastirmak, mevzuat olusturma yaklasiminin dijital çag ile uyumlu olmasini saglamak ve ülkemizi bilgi toplumu yolculuguna katki sunmak amaçlariyla 2016 yilinda kurulan Mobil Telekomünikasyon Operatörleri Derneginde (m-TOD) bayrak degisimi yasandi. 30 Kasim 2022 tarihinde yapilan m-TOD Genel Kurulu’nda alinan karara göre, Türk Telekom CEO’su Ümit Önal, m-TOD Yönetim Kurulu Baskanligi görevini Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan’dan devraldi. m-TOD’da Türk Telekom, Turkcell ve Vodafone tarafindan her yil dönüsümlü olarak baskanlik görevi üstleniliyor. Bir yil boyunca baskanlik görevini yürütecek olan Ümit Önal, m-TOD’un yeni Türkiye Yüzyili vizyonuyla çalisacagini söyledi.



m-TOD Yönetim Kurulu Baskani Ümit Önal, yeni dönemle ilgili degerlendirmesinde, “Cumhurbaskanimizin ’Türkiye Yüzyili’ vizyonu dahilinde, bilgi ve iletisim teknolojileri alaninda atilmasi gereken adimlari m-TOD çatisi altinda da sürdürmeye devam edecegiz. Her zamanki gibi tam bir uyum içinde olacagiz. Günümüzde sosyal, ekonomik ve çevresel açidan sürdürülebilir kalkinma için telekomünikasyon sektörü kilit bir kolaylastirici rolü üstleniyor. Çünkü yeni dijital çagda telekomünikasyon, farkli sektörler arasindaki baglantilari kuran adeta bir maestro gibi akisi ve ahengi sagliyor. Aliskanliklarimiz ve beklentilerimiz de degisime paralel olarak yeniden sekilleniyor; önceliklerimiz yeniden siralaniyor. Telekomünikasyon sayesinde iletisimin sinirlari ortadan kalkiyor ve böylece yeni bir bilgi toplumunun dogumuna taniklik ediyoruz. Bu konuda bize yüklenen misyonu yerine getirmekte kararliyiz” dedi.

Bilgi toplumunun temelinde iletisim olduguna dikkat çeken Ümit Önal; “Artik telekomünikasyon, yasam kalitesinin iyilestirilmesine önemli ölçüde katkida bulunuyor. Makineler arasi iletisim (M2M), Nesnelerin Interneti (IoT) gibi teknolojilere yön veren telekomünikasyon dijitallesme sürecinde ve bilgi toplumuna dönüsümde hayati rol oynuyor. Dijital ekonomiler günlük yasamda is, egitim, saglik, bankacilik vb. karsimiza çikan birçok alanda, afet ve acil durumlarin yönetiminde telekomünikasyonun veriyi servis edis hizi ve kalitesi fark olusturuyor” diye konustu.

“m-TOD paydaslari olarak verimli bir çalisma içinde olacagiz”

m-TOD olarak her zaman global trendleri yakalamayi hedeflediklerini kaydeden Ümit Önal, “Ülkemizi yeni iletisim çaginda tüm m-TOD paydaslari olarak verimli bir çalisma içerisinde olacagiz. Küresel mobilitenin söz konusu oldugu bir gelecege Türkiye’yi güvenle tasiyacagiz. Bunun için yerli ve milli yazilim ve donanim seferberligi basta olmak üzere yeni dünyanin kurallarini belirleyen bir bilinç olusturmak için bugünden haziriz. Türkiye’nin en degerli sirketlerinin birlikteligi ile kurulmus m-TOD olarak toplumun ihtiyaç duydugu toplumsal faaliyetlerin yürütülmesine, kültürel, hukuksal ve bilimsel çalismalarin toplumla bulusturulmasina destek olmaya devam edecegiz. Yeni dönem hem dernegimize hem de ülkemize hayirli olsun.” dedi.

Kaynak: İHA