Konya'da Servis Minibüsleri Ve Otomobil Çarpisti Açiklamasi 14 Yarali

Konya’da, isçi servis minibüsünün ayni yönde seyir halinde olan otomobil ve baska bir servis minibüsüyle çarpismasi sonucu 14 kisi yaralandi.

Konya'da Servis Minibüsleri Ve Otomobil Çarpisti Açiklamasi 14 Yarali
Kaza, saat 08.30 siralarinda merkez Karatay ilçesi Fevziçakmak Mahallesi Aslim Caddesi üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, yogun sis nedeniyle görüs mesafesinin yer yer 10 metreye kadar düstügü Aslim Caddesi üzerinde seyir halinde olan Bekir U. idaresindeki 42 EML 23 plakali servis minibüsü, önce ayni yönde seyir halinde olan Hasan O. idaresindeki 42 AVC 57 plakali otomobille, ardindan da sanayi sitesinden caddeye çikmak isteyen Gökhan T. yönetimindeki 34 EUJ 025 plakali servis minibüsü ile çarpisti. Kaza ihbari üzerine olay yerine saglik ve polis ekipleri sevk edildi. Kazada, her iki servis araci sürücüsü ile minibüslerde bulunan 12 kisi yaralanirken, otomobil sürücüsü kazayi yara almadan atlatti. Yaralilar ambulanslarla kent merkezindeki çesitli hastanelere kaldirilarak tedavi altina alindi. Yaralilarin saglik durumunun iyi oldugu ögrenildi.

Emniyet yetkilileri, özellikle sabah saatlerinde yogun sis nedeniyle meydana gelebilecek kazalara karsi sürücülere uyarilarda bulunarak, takip mesafesine uyulmasi, asiri hiz yapilmamasi, araçlarda bulunan sis farlarinin kullanilmasi, trafik isaret ve isaretçilerine uyulmasi gerektigini hatirlatti.
Kaynak: İHA