'Kafkasya Efsaneleri Sergisi ' Açildi

Kayseri Büyüksehir Belediyesi ve Birlesik Kafkasya Dernegi is birligi ile düzenlenen ‘Kafkasya Efsaneleri Sergisi’ açildi.

'Kafkasya Efsaneleri Sergisi ' Açildi
Erciyes Kültür Merkezi’nde (EKM) düzenlenen sergi açilisina, Talas Kaymakami Yasar Dönmez, Il Kültür ve Turizm Müdür Sükrü Dursun, Kayseri Üniversitesi Rektörü Kurtulus Karamustafa, Kayseri Birlesik Kafkasya Dernegi Baskani Cemil Görücü, Kafkasyali Ressam Rustam Yahihanov ve vatandaslar katildi.

Programda konusma yapan Kayseri Birlesik Kafkasya Dernegi Baskani Cemil Görücü, “Kafkas efsaneleri ve Kafkas halkinin tarihteki kahramanlarini resmetmisler. Özellikle de oradaki yasantilar, cografik durumlar, insanlarin yasantilarini resim dili ile anlatmislar. Biz nasil kendi dilimizle anlasiyorsak resim dili de çok enteresan bir dil. Bundan dolayi biz önemsedik ve böyle bir sergiyi Kayseri’de ilk kez yapmaya karar verdik. Gösterdiginiz ilgiden dolayi tesekkür ediyorum” seklinde konustu.

Programda ‘Kafkasya Efsaneleri Sergisi’ hakkinda söylesi veren Kafkasyali Ressam Rustam Yahihanov, “Bu bölümü okurken 6 yilda tamamen kendi kültürümü resimleri çizerek, tanitmaya karar verdim. Bitirme tezimde kendi ana topraklarimiz hakkinda bir bitirme tezi yazdim. Simdi de sizlerle oturuyorum. Çok heyecanliyim. Ben sergiye bosuna bu ismi koymadim. Bu dünya çok büyük gözüküyor ama Kafkasya çok küçük gözüküyor. Ancak bizim kültürümüzde çok büyük insanlar var. Kültürümüz çok zengin. Kafkas efsaneleri tanitirken, sadece kültürümü de tanitiyorum. Bu sergiyi Kayseri’de yapmaktan çok mutluyum. Kafkasya’yi sadece Türkiye’de degil, tüm dünya da tanitmaya devam edecegim” ifadelerini kullandi.

Konusmalarin ardindan Kayseri Birlesik Kafkasya Dernegi Baskani Cemil Görücü, Kafkasyali Ressam Rustam Yahihanov’a plaket takdiminde bulundu. Daha sonra kurdele kesilerek, sergi ziyaretçilere açildi.

Öte yandan, 58 eserin vatandaslarin begenisine sunuldugu sergi 11 Aralik tarihine kadar sürecek. Kafkas yöresinin efsanelerinden olusan resim sergisinin bir sonraki duragi Ankara olacak.
Kaynak: İHA