Izmir'de Darp Edilen Asistan Doktorun Burnu Kirildi

Izmir Tepecik Egitim ve Arastirma Hastanesi’nde görevli asistan doktor ve hastanenin güvenlik görevlisi, iddiaya göre esini erkek doktora muayene ettirmek istemeyen hasta yakini tarafindan darp edildi. Doktorun aldigi yumruk darbeleriyle burnu kirilirken saldirgan polis ekipleri tarafindan gözaltina alindi.

Izmir'de Darp Edilen Asistan Doktorun Burnu Kirildi


Olay, saat 14.00 siralarinda Tepecik Egitim ve Arastirma Hastanesi Kadin Dogum Poliklinigi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, asistan doktor Mücahit Furkan Balci (29), hasta A.K. adli kadinin degerlerini inceledikten sonra muayene edecegini söyledi.

Bu esnada A.K., kendisini erkek doktorun muayene etmek istemedigini söyleyerek disari çikti. Daha sonra kadinin esi A.K.’nin de esinin erkek doktorun muayene etmeyecegini kadin doktorun muayene edecegini söyleyerek kapiyi yumrukladigi ileri sürüldü. Gürültüyü duyan asistan doktor Balci, kapiyi açip baktigi esnada hasta yakini A.K., kendisini disari sürükledi. "Sen benim esimi nasil muayene edersin" dedigi ileri sürülen saldirganin yumruk darbeleriyle yere yigilan Balci, kanlar içerisinde kaldi. Saldiri esnasinda araya girmek isteyen güvenlik görevlisi kadin Derya Sipahioglu da darp edildi. Saldiriyi gören diger hasta yakinlari da araya girmek isterken, diger hekimlerin beyaz kod vermesi üzerine hastaneye polis ekipleri sevk edildi. Saldirgan, polis ekipleri tarafindan gözaltina alinarak emniyete götürüldü.

Doktorun burnu kirildi

Saldiriya ugrayan asistan doktor Mücahit Furkan Balci, diger meslektaslari tarafindan tedaviye alinirken, yapilan incelemede genç hekimin burnunda kirik meydana geldigi belirlendi. Kafa ve burun travmasi geçiren Balci’nin tedavisi sürerken siddete maruz kalan güvenlik görevlisinin de kolunda incinme oldugu ögrenildi.

Saldiriya ugrayan doktor: "Üzücü bir olay"

Hasta yakini tarafindan saldiriya ugrayan ve burnunda kirik olusan asistan doktor Mücahit Furkan Balci, tedavi gördügü kisimda açiklama yaparak yasanan olaydan dolayi üzgün oldugunu söyledi.

Balci, "Gerçekten üzücü bir olay. Çalisma azmimizi, meslek azmimizi bizden alan bir olay. Böyle bir olayin bir daha yasanmasini istemiyorum. Gerekli sikayetlerimizi yaptik ve gerisi artik yargida. Insallah bir daha böyle bir olay diger hekim arkadaslarimizin basina gelmez" açiklamasinda bulundu.

Güvenlik personeli o anlari anlatti

Saldirida araya giren ve saldirgan A.K.’nin darp ettigi güvenlik personeli Derya Sipahioglu ise, "Saldirgan, Furkan hocami poliklinikten çekerek disari aldi. Yumruklayarak darp etti ve gözlügü de yüzünde kirildi. Ayirmaya çalisinca bana da hem sözlü hem de fiziki siddette bulundu" dedi.



Doktorda kafa travmasi mevcut

Saldiriya ugrayan hekimi tedavi eden Op. Dr. Suat Kaptaner, Mücahit Furkan Balci’nin saglik durumuyla ilgili yaptigi açiklamada, "Doktor arkadasimizin burun kemiginde kirik var. Yüzünde ve cildinde de yaralanmalarinin yani sira kafa travmasi da mevcut. Arkadasimiza müdahale ettik ama kafa travmasi yönünde yatis yaptirdik. Bu aksam gözlem altinda tutacagiz. Su anda görünürde hayati riski bulunmuyor. 2022 yilinda artik doktora, hekime, saglik çalisanina siddeti tartismak istemiyoruz" sözlerine yer verdi.

"Çok üzgün ve kizginiz"

Saldiriyla ilgili konusan hastane hekimlerinden Op. Dr. Mehmet Bora Bozgeyik de, "Asistan doktor arkadasimiz bir hasta yakini tarafindan siddete maruz kaldi. Muayene kismina geçildigi esnada kadin muayene olmak istemedi. Daha sonra kocasi da kapiyi yumruklarken hekim arkadasimiz ne oldugunu görmek için kafasini disari çikartiyor. O esnada hasta yakini arkadasimizi tutup disari çikartiyor ve yumruklamaya basliyor. Arkadasimizin çok ciddi bir kanamasi mevcuttu. Çok üzgün ve kizginiz. Bu tarz saglikta siddete ve hakarete maruz kaldikça hem bizim motivasyonumuz olumsuz etkileniyor hem de isimizi yapamaz hale geliyoruz. Koridorda güvenlik kamerasi olmasi gerekiyor ama o kisim kör noktada bulundugu için görüntü alinamamis. Çok üzgünüz" açiklamasinda bulundu.
Kaynak: İHA