Firari FETÖ'cü Dolabin Içinden Çikti

Izmir’in 8 ilçesinde Fetullahçi Terör Örgütü’nün (FETÖ) hücre evlerine yönelik es zamanli operasyon düzenlendi. Operasyonda 18 kisi yakalanirken, bir süphelinin yakalanmamak için evdeki kiyafet dolabina saklandigi anlar polis kamerasina yansidi.

Firari FETÖ'cü Dolabin Içinden Çikti
Izmir Cumhuriyet Bassavciligi, FETÖ’nün güncel yapilanmasi sorusturmasi çerçevesinde 20 kisi hakkinda gözalti karari verdi. Bunun üzerine Il Emniyet Müdürlügü Istihbarat ve Terörle Mücadele subelerine bagli ekipler, sabah saatlerinde 8 ilçede belirlenen 20 adrese es zamanli operasyon düzenledi.

Operasyon çerçevesinde 18 süpheli yakalanarak gözaltina alindi. Gözaltina alinan süphelilerin arasinda örgütün önceden sözde "Gaziemir imami" olarak faaliyet yürüten Y.G., Artvin il ablasi I.H., Bornova eyalet ablasi A.D., Deniz Kuvvetleri Komutanligi mahrem imami A.H.Ö.’nün de bulundugu ögrenildi.

Yakalanmamak için kiyafet dolabinin içine saklandi

Polis ekiplerinin 20 adrese düzenledigi es zamanli operasyonda, bir süpheli yakalanmamak için kiyafet dolabina saklandigi polis kamerasina yansirken, bir süphelinin ise evden kaçamak için balkondan atladigi ve kisa süre içinde ekipler tarafindan yakalandigi bildirildi.

Adreslerde yapilan aramalarda, 64 bin 445 lira, 2 bin 647 dolar, 250 avro, 196 gram altin, 4 çeyrek altin, 2 Ata altini, 2 yarim altin ve 1 bilezik ile çok sayida dijital materyal ele geçirildi.

Öte yandan, haklarin da gözalti karari bulunan iki süphelinin yakalanmasina yönelik çalismalarin devam ettigi ögrenildi.
Kaynak: İHA