Minibüse Çarpan Pancar Yüklü Tir Dereye Uçtu Açiklamasi 1 Ölü, 5 Yarali

Çankiri’nin Ilgaz ilçesinde sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi neticesinde minibüse çarpan pancar yüklü tir, bariyerleri asarak sarampole yuvarlandi. 5 kisinin yaralandigi kazada ölen tir sürücüsünün 1 hafta sonra nisanlanacagi ögrenildi.

Minibüse Çarpan Pancar Yüklü Tir Dereye Uçtu Açiklamasi 1 Ölü, 5 Yarali


Kaza, Ilgaz ilçesi Çankiri-Kastamonu karayolunda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Kastamonu istikametinde seyir halinde olan Faik Emiroglu idaresindeki 37 AAL 344 plakali pancar yüklü Volvo marka tir, bayir asagi seyir halindeyken bilinmeyen bir sebeple sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi neticesinde kontrolden çikti. Ayni istikamette seyir halinde olan Y.T. idaresindeki minibüse çarpan tir, refüjü asarak sarampole uçtu. Yaklasik 30 metre sürüklenen tir, dere kenarinda durabildi. Tirin dorsesindeki pancarlar ise çevreye saçildi. Çarpmanin etkisi ile savrulan minibüs ise devrildi. Kazada Faik Emiroglu olay yerinde hayatini kaybederken, minibüs sürücüsü Y.T. ile ayni araçtaki M.P., M.B., A.T. ve O.Y. yaralandi.

Olay yerine çok sayida ekip sevk edildi

Kazayi gören vatandaslar durumu 112 Acil Çagri Merkezi’ne bildirdi. Ihbar üzerine olay yerine itfaiye, saglik, jandarma, polis ve AFAD ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen saglik ekipleri tarafindan ilk müdahaleleri yapilan yaralilar, Ilgaz Devlet Hastanesi’ne kaldirildi. Faik Emiroglu’nun cenazesi ise olay yerinde jandarma, polis ve Cumhuriyet savcisi tarafindan yapilan incelemelerin ardindan Ilgaz Devlet Hastanesi morguna kaldirildi.

1 hafta sonra nisanlanacakti

Kazada hayatini kaybeden Faik Emiroglu’nun 1 hafta sonra nisanlanacagi ve nisan hazirligi yaptigi ögrenildi. Kazayla ilgili sorusturma baslatildi.
Kaynak: İHA