Mevlid-I Nebi Haftasi Coskuyla Kutlandi

2022 yili Mevlid-i Nebi Haftasi, Kiz Anadolu Imam Hatip Lisesi tarafindan tertip edilen program dahilinde çesitli etkinliklerle kutlandi.

Mevlid-I Nebi Haftasi Coskuyla Kutlandi
Il Milli Egitim Müdürü Rahmi Güney, Sube Müdürü Ali Aktas, ögretmenler, ögrenciler ve davetlilerin katilimi ile Çoruh Kültür Merkezinde gerçeklesen kutlama programi; saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla basladi.

Ögrenciler günün anlam ve önemine dair siirler okudu, tiyatro ve oratoryo gösterilerini sergiledi.

Programda konusma yapan Il Milli Egitim Müdürü Rahmi Güney, programi tesrif eden davetlilere ve ögrencilere tesekkür ederek basladigi konusmasinda Imam Hatip Liselerine ayri bir parantez açarak Imam Hatip Lisesi ve Ortaokul ögrencilerinin sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerde ön plana çikmasinin kendileri açisindan gurur verici oldugunu dile getirdi. Hazirlamis olduklari Mevlidi Nebi Haftasi Kutlama Programi için de kendilerine ayrica tesekkür etti.

Il Milli Egitim Müdürü Güney konusmasinin devaminda “Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (sas), insanlari bir taraftan Islam’a davet ederken bir taraftan Allah Teâlâ’nin gönderdigi diger peygamberler gibi hakka, iyilige ve erdemli olmaya çagirmistir. Rabbimiz bu yolda peygamberimizden daima sabirli, alçakgönüllü olmasini; insanlara sefkat ve merhametle muamele etmesini ve kolaylastirici olmasini emretmistir. Efendimiz de vahyin rehberliginde kadin-erkek, genç-yasli demeden toplumun her kesimine Islam’in mesajlarini, emir ve yasaklarini, haram ve helallerini, iyilik ve güzelliklerini anlatmis; Kur’an-i Kerim’i yasanan bir hayata dönüstürerek müminlere en güzel sekilde rehber olmustur. Güzel ahlakiyla gönülleri fetheden sevgili peygamberimiz hepimize kuskusuz en güzel yol olan Islam yolunu açmistir. Biz de onun açmis oldugu bu kutlu yolda bir anne, bir baba, bir ögretmen veya bir ögrenci olarak Hz. Muhammed (sas)’in hayatini kendi hayatimiza ilke edinebilir; onu kendimize örnek alabilirsek ne mutlu bize. Iste o zaman hem toplum içinde erdemli bir sahsiyeti hem de dünyevi islerimizde basarili bir kimligi simgeleriz. Dualarimiz ve temennimiz ögrencilerimize efendimizin güzel ahlakini anlatmakla birlikte onun güzel ahlakini yasayarak örnek teskil etmek, onlarin temiz yüzlerine ve yüreklerine bu tesiri islemek ve toplumumuza güzel insanlar armagan etmektir.” dedi.

Kiz Anadolu Imam Hatip Lisesinin hazirlamis oldugu Mevlid-i Nebi Haftasi Kutlama programi, hatira fotografi çekimi ile sona erdi.
Kaynak: İHA