Zelenskiy'nin Esi Olena Zelenska Açiklamasi 'Ihtiyacimiz Olan Tek Sey Zafer Degil, Adalete Ihtiyacimiz Var'

Ukrayna Devlet Baskani Vladimir Zelenskiy’nin esi Olena Zelenska, Ingiltere parlamentosuna yaptigi hitabinda, "Ihtiyacimiz olan tek sey zafer degil, adalete ihtiyacimiz var” dedi.

Zelenskiy'nin Esi Olena Zelenska Açiklamasi 'Ihtiyacimiz Olan Tek Sey Zafer Degil, Adalete Ihtiyacimiz Var'


Ukrayna Devlet Baskani Vladimir Zelenskiy’nin esi Olena Zelenska, Ingiltere parlamentosuna hitap etti. Ingiltere’yi Ukrayna’nin Rus güçlerine karsi mücadelesinde lider olmaya çagiran Zelenska, “Ihtiyacimiz olan tek sey zafer degil, adalete ihtiyacimiz var. Çünkü adalet önceki savaslarin sonunu getirdigi gibi bu savasin da sonunu getirecektir. Füzelerden zarar gören insanlarimiz için adalete ihtiyacimiz var. Ukrayna, Avrupa ve tüm dünyanin su anda bu adalete ihtiyaci var. Bu yine Londra’da baslatilabilir. Çünkü adaletin Ingiliz yasam tarzinin ölçütlerinden biri oldugunu biliyoruz. Hümanizmin degerlerini savunan güçlü bir uluslararasi hukuk ve savunma deneyimine sahipsiniz. Bu nedenle Ingiltere’ye sesleniyoruz" dedi.



Zelenska’dan Rusya için özel mahkeme çagrisi

Uluslararasi Ceza Mahkemesi’nin (ICC) Rusya’yi isgali nedeniyle cezalandiracak yeterli güce sahip olmadigini savunan Zelenska, "Rusya’nin Ukrayna’ya karsi saldirganlik suçuna karsi ICC’nin çalismalarini zayiflatmayacak, güçlendirecek özel bir mahkeme baslatmamiz gerekiyor" ifadelerini kullandi. Ingiliz milletvekillerinden özel bir mahkeme çagrisini desteklemelerini isteyen Zelenska, "Müttefikler olmadan zafer gibi adalet de mümkün degildir" dedi.



Ikinci Dünya Savasi’na atifta bulunan Zelenska, "Ocak 1942’de oldugu gibi, dünya toplumunu birlestirmeliyiz. Adalet çabalarinda dünya lideri olmaniz için sizden küçük bir iyilik istiyorum. Bu adalet sadece Ukrayna için gerekli degil, dünya için gerekli. Dünyanin ayakta kalabilmesi için adaleti görmemiz gerekiyor. Ingiltere’nin bu ivmeye dünyanin daha iyi, daha adil bir olabilmesi için belirleyici bir itici güç verebilecegine inaniyorum" ifadelerini kullandi. Zelenska, hitabinin ardindan Ingiliz milletvekilleri tarafindan ayakta alkislandi.

Avam Kamarasi Baskani Lindsay Hoyle oturum sonrasi yaptigi açiklamada ise, "Ukrayna Devlet Baskani Vladimir Zelensky’nin esi Olena Zelenska’nin Avam Kamarasi’nda konusma yapmasindan onur duyduk. Bugün Avam Kamarasi’na Ukrayna’nin First Lady’si Olena Zelenska’yi davet etmekten onur duyuyorum" dedi.

Kaynak: İHA