Ögrencilerin Provasindan Rahatsiz Olan Sahis Ilkokula 18 El Ates Etti

Tayland’da ögrencilerin yaptigi provanin gürültüsünden rahatsiz olan bir kisi, evinin karsisindaki ilkokula 18 el ates etti.

Ögrencilerin Provasindan Rahatsiz Olan Sahis Ilkokula 18 El Ates Etti


Tayland’in Ranong eyaletinde yer alan Ming Xin adli ilkokula silahli saldiri düzenlendi.

Geçtigimiz pazar günü ögle saatlerinde bir grup ögrencinin müzik esliginde yaptigi provadan rahatsiz olan bir kisi, ilkokula 18 el ates etti. Bahçede prova yapan ögrencilerin silah seslerinin ardindan okul binasina kaçmasi ile herhangi bir yaralanma veya can kaybi yasanmazken, saldirinin ardindan okula polis çagrildi. Silahli saldirganin okulun karsisindaki binada yasadigi ve gözaltina alindigi aktarildi. 43 yasindaki Wutthiphong isimli saldirgan polise verdigi ilk ifadesinde, gürültüden rahatsiz oldugunu ve ögrencileri hedef almadigini, yalnizca onlari korkutmak amaciyla ates açtigini belirtti.



Ranong Polis Sefi Cherdphong Chiewpreecha olayla ilgili yaptigi açiklamada, saldirida herhangi bir can kaybi veya yaralanma yasanmadigini, saldirganin ise cinayete tesebbüs suçundan yargilanmak üzere tutuklandigini belirtti.

Saldirganin evinde yapilan aramada 2 adet silah ve 1 adet tüfek ele geçirildigi aktarilarak, saldirganin silah ruhsatinin iptal edildigi açiklandi.

Saldirinin ardindan dün sabah okula gelen ögrencileri, Ranong Vali Yardimcisi Piyapong Chuwong ve bölge polis ekipleri karsilarken, yasanan olayla ilgili ögrencilere ve velilere bilgilendirme yapildi.
Kaynak: İHA