Mersin'de Terör Operasyonunda 6 Sahis Tutuklandi

İçel’de jandarma ekiplerince düzenlenen operasyonda PKK/KCK terör örgütünün sözde kurulus yildönümü ve Pençe Kiliç Harekati bahanesiyle eylem hazirligi içinde oldugu gerekçesiyle gözaltina alinan 10 süpheliden 6’si çikarildiklari mahkemece tutuklandi.

Mersin'de Terör Operasyonunda 6 Sahis Tutuklandi


Edinilen bilgiye göre, terör örgütü PKK/KCK’ya yönelik yürütülen sorusturma çerçevesinde, örgütün sözde kurulus yildönümü ve Pençe Kiliç Harekati bahane edilerek eylem ve etkinlik arayisinda olduklari belirlenen 10 süpheli tespit edildi. 25 Kasim’da İçel Cumhuriyet Bassavciligi koordinesinde tespit edilen süphelilerin yakalanmasina yönelik Tarsus, Toroslar, Akdeniz ve Yenisehir ilçelerinde düzenlenen es zamanli operasyon düzenleyen Il Jandarma Komutanligi ekipleri, 10 süpheliyi gözaltina aldi. Adreslerde yapilan aramalarda ise çok sayida dijital malzeme ve doküman geçirildi.

Il Jandarma Komutanligindaki islemlerinin ardindan adliyeye sevk edilen sahislardan 6’si çikarildiklari mahkemece tutuklanirken, 4’ü ise adli kontrolle serbest birakildi.
Kaynak: İHA