Eski Orman Ve Su Isleri Bakani Eroglu Açiklamasi 'Yeni Hasankeyf'i 20 Yilda Insa Ettik'

Eski Orman ve Su Isleri Bakani Prof. Dr. Veysel Eroglu, "Yeni Hasankeyf’i 20 yilda insa ettik. Hasankeyf bu bölgenin en muhtesem turizm merkezi olacak. Turizm açisindan burasi büyük bir potansiyele sahip." dedi.

Eski Orman Ve Su Isleri Bakani Eroglu Açiklamasi 'Yeni Hasankeyf'i 20 Yilda Insa Ettik'


Eski Orman ve Su Isleri Bakani Prof. Dr. Veysel Eroglu bir dizi ziyaret ve temasta bulunmak üzere Batman’a geldi. Batman Valiligi’ni ziyaret eden Eroglu, daha sonra bazi incelemelerde bulunmak üzere Hasankeyf’e gitti. Ilçede fidan dikimine de katilan Prof. Dr. Eroglu, Yeni Hasankeyf’i 20 yilda insa ettiklerini söyledi.

2003 yilindan beri Hasankeyf ile alakadar olduklarini belirten Bakan Eroglu, “Sayin Cumhurbaskanimizin talimatiyla burada yöresel mimariye uygun muhtesem bir sehir kuralim, dedi.

Normal Hasankeyf’in 7 kati kadar bir alanda mimarisiyle, her seyiyle çok güzel evler yapalim, tarihi eserlerin tamamini ihya edelim. Bütün kazilari yapalim tarihimiz ortaya çiksin. Kültür parki ve kütüphane insa ettik buraya. Ve ayrica müze yapildi ki bu bölgenin en büyük müzesi haline geldi. Bütün eserleri tasidik, koruduk gerçekten. Hasankeyf bu bölgenin en muhtesem turizm merkezi olacak. Turizm açisindan burasi büyük bir potansiyele sahip. Burada hem baraj yapildi, hem de su anda enerji üretiyor ki bu dünyanin sayili barajlarindan birisi. Yilda 4 milyar 200 milyon kilowat saat enerji üretiyor ki muhtesem bir baraj. 7 yilda kendisini amorti edecek” diye konustu.

Kaynak: İHA