Emine Erdogan Sayesinde Okuma Yazma Ögrenen Köylü Kadinlarin Son Istegi

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in esi Emine Erdogan tarafindan, 2018 yilinda baslatilan okuma yazma seferberligine katilarak okuma yazma ögrenen 12 bayan ögrenci; Emine Hanim’a mektup yazarak dünya gözüyle kendilerini görmek istedikleri belirti.

Emine Erdogan Sayesinde Okuma Yazma Ögrenen Köylü Kadinlarin Son Istegi
Emine Erdogan ile Cumhurbaskanligi Millet Kütüphanesinde görüsen kursun ögretmeni Sinan Eskin, okuma yazma ögrenen köyün en yaslisi tarafindan yazilan mektup ile birlikte gönderilen patik ve çemberi kendisine hediye etti.

Yenisehir Hüma Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Güzellik Hizmetleri Alan Ögretmeni Sinan Eskin, “Cumhurbaskanligi Millet Kütüphanesinde görüstügümüz Cumhurbaskanimizin esi Emine Erdogan Hanimefendi’nin öncülügünde baslatilan okuma-yazma seferberliginde 2018 yilindan itibaren Yenisehir Çiçeközü köyünde kurs ögretmeni olarak görev almistim. O dönem yaslari 45 ile 75 arasinda degisen 12 bayan ögrencim üstün gayret sergileyerek, okuma yazmayi ögrendiler. Kurs bitiminde bütün ögrenciler Cumhurbaskanimiza ve esine mektup yazdilar. Yazilan mektuplari, Twitter hesabindan yayinlayan Emine Erdogan, bizleri de arayarak onore etmisti. Yillar sonra, o yazilan mektuplari unutmamasi bizleri çok mutlu etti” diye konustu.

Eskin, “ Sayin Emine Erdogan Yenisehir’e, Çiçeközü Köyüne ve kursa katilan kiymetli büyüklerimize selamlarini ilettiler. Bayanlarimiz yazdiklari mektupta Emine Hanim uygun gördügü takdirde dünya gözüyle kendileriyle görüsmek istediklerini iletmisler. Kendilerine bizleri kabul ettikleri için köyüm adina tesekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA