VEDAS'tan Kurubas Mahallesi'ne 15 Milyon TL'lik Yatirim

Vangölü Elektrik Dagitim A.S. (VEDAS) Van Il Müdürlügü, sehir merkezini enerjilendiren hatlari güçlendirmek ve muhtemel arizalari lokalize edebilmek amaciyla gerçeklestirdigi yatirim çalismalarini sürdürüyor.

VEDAS'tan Kurubas Mahallesi'ne 15 Milyon TL'lik Yatirim
Edremit ilçesine bagli Kurubas Mahallesi’nde havai hatlari yer altina alan VEDAS, bölgeye iki adet dagitim merkezi ve üç adet de bina tipi trafo kurdu. Yaklasik15 milyon TL bütçeyle gerçeklesen bu yatirimlarla sehrin enerji altyapisi daha da güçlendirildi.

Yatirim projeleri hakkinda açiklama yapan VEDAS Van Il Müdürü Abdulmelik Özsoy, “Sehir merkezimizi alternatifli hatlarla sürekli enerjili tutabilmek amaciyla yatirim çalismalarimizi sürdürüyoruz. Muhtemel arizalari lokalize edebilmek ve bu arizalarin yerlesimin yogun oldugu bölgeleri etkilememesi amaciyla gerçeklestirdigimiz yatirimlarimizla sebekemizi çok daha güçlü hale getirdik. Tekstil kentin ve VASKI’ye ait su depolarinin da içerisinde bulundugu Kurubas Mahallemizde iki adet dagitim merkezi kurduk. SCADA merkezimizle uyumlu ve uzaktan kumanda edilebilir bu yeni dagitim merkezlerimiz, ayni zamanda alternatif hatlari enerjilendirebilmektedir. Bu mevkiden geçen havai hattimizi yer altina alarak üç adet de bina tipi trafo insa ettik. Yaklasik 15 milyon TL bedelle gerçeklestirdigimiz yatirimlarimizin halkimiza hayirli olmasini diliyorum” dedi.

Kaynak: İHA