Kimya Fabrikasinda Çikan Yangin 4 Saat Sonra Kontrol Altina Alindi

Denizli’nin Pamukkale ilçesinde, araç kimyasallari üreten fabrikada çikan yangin, 4 saat süren yogun müdahale sonucu kontrol altina alindi. Dumanlarin yükselmeye devam ettigi fabrikadaki sogutma çalismalarinin yarin sabaha kadar devam etmesi bekleniyor.

Kimya Fabrikasinda Çikan Yangin 4 Saat Sonra Kontrol Altina Alindi


Pamukkale ilçesine bagli Kale Mahallesi 348 Sokakta faaliyet gösteren kimyasal fabrikasinda henüz belirlenemeyen nedenle yangin çikti. Araçlar için her türlü kimyasal malzemenin üretildigi fabrikada baslayan yanginin ihbar edilmesi üzerine, bölgeye çok sayida itfaiye ekibi sevk edildi. Bir anda fabrikanin tamamini kaplayan yangin nedeniyle içeride çalismakta olan isçilerin yani sira çevrede bulunan diger bazi fabrikalarda tedbir amaciyla tahliye edildi.

Çok sayida ekibin katildigi söndürme ve sogutma çalismalarina TOMA’larda destek verirken, AFAD ve UMKE ekipleri de bölgede tedbirlerini aldi. Itfaiye ekiplerinin yogun gayretleriyle müdahale edilen yangin, 4 saat sonra kontrol altina alindi. Alevler söndürülmesine ragmen yükselmeye devam eden dumanlarin kentin birçok nokrasindan görülebildigi fabrikadaki sogutma çalismalarinin yarin sabaha kadar devam etmesi beklendigi açiklandi Yanginin çikis sebebinin belirlenebilmesi için baslatilan çok yönlü sorusturmanin devam ettigi bildirildi.

Kaynak: İHA