Aksaray'da 52 Ekipten Olusan 224 Polisle 'Huzur 68' Uygulamasi

Aksaray’da 52 ekipten olusan 224 polisin katilimi ile “Huzur 68” uygulamasi gerçeklestirildi. Uzun namlulu silahlarla alinan güvenlik önlemleri altinda gerçeklestirilen uygulamalarda çok sayida suç ve suç unsuru ele geçirilirken 3 sahis tutuklanarak cezaevine kondu.

Aksaray'da 52 Ekipten Olusan 224 Polisle 'Huzur 68' Uygulamasi
Aksaray’da huzur ve güvenligin saglanmasi adina çesitli çalismalar yapan Il Emniyet Müdürlügü ekipleri, Aksaray Cumhuriyet Bassavciligi koordinesinde kent genelinde sok uygulama için sabahin erken saatlerinde harekete geçti. “Huzur 68” ismi verilen ve 5 asamali olarak gerçeklestirilen uygulamaya 52 ekipten olusan toplam 224 emniyet mensubu katildi.

9 köy yolu, 9 ana cadde, 60 park ile okul çevresinde gerçeklestirilen denetimlerde ayrica 9 apart otele, 7 internet kafeye ve 25 umuma açik is yerine ani baskinlar yapildi. Uzun namlulu silahlarla genis güvenlik önlemleri altinda gerçeklestirilen uygulamalarda araçlar, sahislar, park ve bahçeler, is yerleri didik didik arandi. Asayis Subesi, Kaçakçilik ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM), Narkotik Suçlarla Mücadele (NSM) Subesi, Terörle Mücadele (TEM) Subesi, Trafik Denetleme Subesi, Çevik Kuvvet Subesi ve Güvenlik Subesi ekiplerinin katildigi uygulamalarda 2 bin 509 sahis Genel Bilgi Taramasindan (GBT) geçirildi. Yollarda yapilan uygulamalarda ise 468 araç denetimden geçirildi. Sabah erken saatlerde baslayan ve gece yarisina kadar devam eden çalismalarda 7 aranan sahis yakalanarak gözaltina alindi. Bu sahislardan 3’ü tutuklanarak cezaevine gönderilirken, yasadisi yollarla ülkeye girdigi tespit edilen 3 Afganistan uyruklu sahis da yakalandi. 2 adet ruhsatsiz tabanca, 1 adet kurusiki tabanca ile 13 fisegin ele geçirildigi uygulamada denetimden geçirilen 468 araçtan 13 araç sürücüsüne toplam 10 bin 885 TL idari para cezasi uygulandi.

Il Emniyet Müdürlügünden yapilan yazili açiklamada sehrin huzuru, insanlarin can ve mal güvenliginin saglanmasi adina yapilan çalismalarin titizlikle araliksiz sürdürülecegi bildirildi.

Kaynak: İHA