Odada Yakilan Mangal Atesi Ölüme Neden Oldu

Adiyaman’in Besni ilçesinde isinmak için evde mangal atesi yakan iki arkadastan biri karbonmonoksit gazindan zehirlenerek hayatini kaybederken agir yaralanan genç ise yasam savasi veriyor.



Edinilen bilgilere göre, Gaziantep’ten Adiyaman’in Besni ilçesine bagli Yayikli köyüne dedesine ait eve arkadasi Abdullah Görgülü (21) ile birlikte gelen Ishak Kilinç (22), havanin soguk olmasindan ve evde kimsenin bulunmamasindan dolayi disarida mangal atesi yakti. Iki arkadas daha sonra yaktiklari mangal atesini ev içerisine getirerek isinmak istedi. Her iki arkadas bir süre sonra atesten sizan karbonmonoksit gazindan zehirlendi. Iki arkadastan haber alamayarak endiseye kapilan Ishak Kilinç’in yakinlari köyde bulunan yakinlarini arayarak evi kontrol etmelerini istedi. Eve gelen Kilinç’in yakinlari, Kilinç ile Görgülü’nün yerde hareketsiz sekilde yattigini görerek durumu 112 Acil Çagri Merkezi’ne bildirdi. Ihbar üzerine olay yerine saglik ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kisa sürede olay yerine gelen saglik ekipleri Abdullah Görgülü’nün hayatini kaybettigini tespit ederken agir yarali olan Ishak Kilinç’a ise müdahalelerde bulundu. Ilk müdahalesi olay yerinde yapilan Ishak Kilinç, önce Besni Devlet Hastanesi’ne ardindan ise Adiyaman Egitim ve Arastirma Hastanesi’ne sevk edildi. Burada tedavi altina alinan Ishak Kilinç’in yasam savasi verdigi ögrenildi. Olay yerinde hayatini kaybeden Abdullah Görgülü’nün cenazesi ise jandarma ekiplerince yapilan incelemelerin ardindan Besni Devlet Hastanesi morguna kaldirildi.

Öte yandan hastanede yasam savasi veren Ishak Kilinç’in dedesi olan Ömer Kilinç’in ise yaklasik 4 yil önce ayni evde sobadan sizan karbonmonoksit gazindan etkilenerek hayatini kaybettigi ögrenildi.

Olayla ilgili sorusturma sürüyor.
Kaynak: İHA