Yüksek Kesimlerde Kar Yagisi

Dogu Karadeniz ve Dogu Anadolu Bölgesinin yüksek kesimlerinde kar yagisi etkili olmaya basladi.

Yüksek Kesimlerde Kar Yagisi
Kent merkezlerinde görülen yagmur yagisi hava sicakliginin sifirin altina düstügü yüksek kesimlerde kar yagisina dönüsüyor. Meteoroloji 12. Bölge Müdürlügü ekiplerince yapilan son degerlendirmeye göre, bölge genelinde hava çok bulutlu, aralikli yagmur ve karla karisik yagmur, yüksek kesimler kar yagisli olarak geçecek. Yagislarin ögle saatlerinden sonra Ardahan çevrelerinde yer yer kuvvetli olacagi tahmin edilirken sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ile buzlanma ve don olayi görülecek.

Hava sicakliginin mevsim normalleri civarinda seyredecegi bölgede rüzgâr güneyli yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette esecek.

“Kuvvetli yagis uyarisi”

Bugün ögle saatlerinden sonra Ardahan ve çevrelerinde kuvvetli yagislarin olmasi beklendiginden yasanabilecek sel, su baskini, heyelan, ulasimda aksamalar gibi olumsuzluklara karsi dikkatli ve tedbirli olunmalidir.

Öte yandan kar yagisinin etkili oldugu Askale - Bayburt kara yolu Kop Dagi güzergahinda Karayollari ekipleri kar küreme çalismasi yaparak trafikte olumsuzluk yasanmamasi için çaba sarf etti.

Bayburt’un Aydintepe ilçesine bagli Kusmer Yaylasinda araciyla kara saplanarak mahsur kalan vatandasin yardimina da AFAD ve jandarma yetisti.
Kaynak: İHA