Sahte Doktorun Ameliyat Masasinda Fotografi Çikti Açiklamasi Her Sey Ailesine Yalan Söylemekle Baslamis

Tekirdag Çerkezköy Devlet Hastanesinde sahte doktorluk yaptigi gerekçesiyle gözaltina alindiktan sonra tutuklanan genç kadinin ameliyat masasinda fotografi ortaya çikti. Sahte doktor Ayse Özkiraz’in ifadeleri ise bu kadar da olamaz artik dedirtti.

Sahte Doktorun Ameliyat Masasinda Fotografi Çikti Açiklamasi Her Sey Ailesine Yalan Söylemekle Baslamis


Tekirdag’in Çerkezköy ilçesi Devlet Hastanesinde gündeme düsen sahte doktorluk rolüne bürüne Ayse Özkiraz, tutuklandiktan sonra yeni gelismeler ortaya çikti. Genç kadinin ameliyat masasinda fotografi ortaya çikarken doktor rolüne ailesine yalan söyleyerek basladigi belirlendi. Sahte doktor Ayse Özkiraz’in ifadelerinde “Ortaokulu Çerkezköy 75. Yil Ortaokulunda okudum. Liseyi Veliköy Meslek Lisesinde okudum ve 2021 yilinda mezun oldum. Ben lisede ögrenciyken ailem tip fakültesinde okumami istiyordu. Bana güvenip yüksek puan alacagimi düsünüyorlardi. Liseden mezun olurken üniversite sinavina girdim. Ancak basarisiz oldugum için tercih yapmadim. Ailemin güvenligini sarsmamak için evde sorun olmasin diye anneme, üvey babama ve üvey kardeslerime Çapa Tip Fakültesini kazandigimi söyledim. Ailem sinav sonuç belgesini görmek istediginde de gerçek sinav sonuç belgem üzerinde telefonda oynama yaparak sahte bir sinav sonuç belgesi hazirlayip aileme gösterdim." dedigi ögrenildi. Özkiraz yasadigi sürece iliskin, "Bundan sonra tek basima Istanbul’a gittim. Fatih Gazi Özel Kiz Ögrenci Yurduna gittim. Burada hem ögrenciler hem de çalisanlar kaliyordu. Ilk basta çalisan olarak kalmayi düsündüm. Sonra vazgeçip yurt idaresinde görevli olan soy ismini bilmedigim N. isimli görevli kadina kendimi tip fakültesi ögrencisi olarak tanittim. Benden bir takim resmi belgeler istediler. Istenilen belgelerden sadece ögrenci belgesini daha sonra getirecegimi söyledim. Sonraki süreçte de sürekli olarak getirecegim diyerek bu kisileri oyaladim. Yurdun masraflari için de ailemle görüstüm. Ailem zaten bu fakülteyi kazandigimi düsündügü için bana para gönderiyordu. Yurda yerlestim soy ismini bilmedigim S. ve A. isimli Cerrahpasa Tip Fakültesi ögrencileri olan telefon numaralari el konulan telefonumda kayitli bulunan ögrencilerle birlikte kalmaya basladim. Bu ögrencilere Çapa Tip Fakültesinde ögrenci oldugumu söyledim. Bu süreçte Çapa Tip Fakültesinin bahçesine ara ara gittim. Burada ögrencilerle tanistim. Bunlardan birinin ismi Hatice idi. Digerlerini hatirlamiyorum. Bu kisilerle hiçbir zaman samimi olmadim. Bende numaralari yoktur. Hiç bir sekilde derse girmedim. Okula girebilmek için Istanbul ili Eminönü semtinde ismini hatirlamadigim bir pasajda ögrenci kimlik karti bastirdim. Bu kartlarin üzerine Aysem Özkiraz yazdirdim. Aramada ele geçen kartlar bu ögrenci kartlaridir. Okula girerken bu ögrenci kartlarini gösterip giriyordum. Bu sebeple süphe duyulmuyordu. Okula gitmedigim zamanlarda da Istanbul’da part time farkli yerlerde çalistim. Ayrica ayni yerde Ankara Sehir Hastanesi, Tekirdag Çerkezköy Devlet Hastanesi, Istanbul Üniversitesi Cerrahpasa Tip Fakültesi Hastanesi personel kimlik kartlarini da bastirdim. Ancak bunlari hiç -bir yerde göstermedim. Plaketleri de Instagram’dan bir sayfa ile görüserek yaptirdim” ifadelerini kullandi.

Acilde muayeneleri izlemis, ameliyattan sonra dikis yapmis

Sahte doktor ifadesinin devaminda, “Yurtta kaldigim dönemde Cerrahpasa Tip Fakültesinin yemekhanesine yurtta kalan ögrencilerle birlikte yemek yemeye gidiyorduk. Kaldigimiz yurda Cerrahpasa Tip Fakültesi daha yakindi, ben çevremdekilere Çapa Tip Fakültesi ögrencisi oldugumu söyledigim için onlarin kartlari üzerinden yemek aliyordum. Parasini onlara gönderiyordum. Hatta A.Ö. isimli Cerrahpasa Tip Fakültesi ögrencisi kendi yemek kartini kullanmadigi için bana vermisti. Bir süre de onun kartiyla yemek yedim. Ayrica Instagram üzerinden S.U. ve F.G. isimli Cerrahpasa Tip Fakültesinde hemsire ve personel olan sahislarla tanistim. Bunlara kendimi doktor olarak tanittim. Bunlarla zamanla arkadas olduk. Zaman zaman Istanbul’dan Çerkezköy’e geliyordum. 2021 yilinin Kasim ayi içerisinde annem hastalandi. Çerkezköy Devlet Hastanesine getirdik. Burada N.Ö. isimli acil hekimine kendimi doktor olarak tanittim. Annemi muayene ettirdim. Sonra da bir kaç kez daha Çerkezköy Devlet Hastanesi acil bölümüne geldim. Acilde durup vakit geçirmek istedigimi söyledim. F.Ç. isimli doktor bana izin verdi. Onun izniyle hastanede vakit geçirdim. Burada bulundugum zaman zarfinda doktor koltuguna oturdugum olmustur. Boynuma stetoskop da takmistim. Bu stetoskopu medikalciden almistim. Acilde bulundugum zaman zarfinda kesinlikle hasta muayene etmedim, ancak muayeneleri izledim. Ifade ettigim üzere sadece bir kaç kez acil bölümüne geldim. 2021 yili egitim dönemi bittikten sonra 2022 yili Haziran ayi içerisinde Çerkezköy’e ailemin yanina geldim. Geldikten sonra Çocuk Cerrahi olmak istedigim için tek basima hiç kimseyi referans göstermeden Çerkezköy Devlet Hastanesinde Dr. M.K.’nin odasina gittim. Sekreteri ile görüsüp kendimi tip fakültesinden mezun doktor olarak tanitip doktor M.K. ile görüsmek istedigimi söyledim. Sekreterinin ismi T.A. Bir süre sonra Dr. M.K. beni kabul etti. Görüstük. Kendimi Çapa Tip Fakültesi mezunu doktor olarak tanittim. Ayrica TUS sinavinda 81 puan aldigimi söyleyip TUS sinav sonuç belgesi gösterdim. Bu belgeyi daha önce yaptigim gibi Instagram üzerinden görmüs oldugum B.O. ismine hazirlanmis belge üzerinde telefonda oynama yaparak olusturmustum. Çocuk Cerrahisi bölümüne ilgi duydugumu, yaninda vakit geçirmek istedigimi söyledim. Annemin ögretmen babamin ise gida mühendisi oldugunu, Ankara’da yasadiklarini söyledim. Daha sonra Doktor M.K. bana yanina gidip gelebilecegimi söyledi.

Bu sekilde Çocuk Cerrahisi bölümüne gidip gelmeye basladim. Burada muayenelere katildim. Doktor M.K. kurmus oldugum iliskiye istinaden Çerkezköy Devlet Hastanesindeki tüm cerrahi branslarin doktorlariyla iletisim kurdum, muhabbet ettim. Birçok kez ameliyatlara izleyici olarak katildim. Doktor M.K.’nin hastalarini ameliyattan sonra yapilan dikis islemini bizzat kendim yaptim. Bunlari yaptigimdan Dr. M.K.’nin haberi vardi. Kendisi bana müsaade etti. Hatta benim kolumdan tutup beni ittirip ’Çocugum diksin’ diyordu. Sadece Dr. M.K.’nin ameliyatlarina katilmadim. Diger cerrahlarin da ameliyatlarina katildim. Ancak bu diger doktorlarin ameliyatlarinda herhangi bir tibbi islem yapmadim. Sadece gözlemci oldum. Bu ameliyatlara hep doktorlarin rizasiyla girdim. Hastanede beni herkes sevmisti. Hemsireler, genel cerrahla sürekli görüstüm. Burada bulundugum zaman zarfinda zaman zaman önlük, forma giyip, stetoskop takiyordum. Bir çok kez muayene ve ameliyata katildim. Bana göstermis oldugunuz fotograflardaki kisiler Çerkezköy Devlet Hastanesinde farkli bölümlerde çalisan doktor, hemsire ve farkli bölümlerde çalisan personellerdir. Muayenelere gidip geldikçe etrafimdakiler ile iliskim ilerledi, sekreter T. bana doktor M.’nin odasinin anahtarini verdi. Ele geçen kaseyi ben bastirmadim. 12/11/2022 tarihinde sekreter T. beni hastaneye çagirdi. Hastanede bana gerçek adimi, ne is yaptigimi, ailemin nerede yasadigini sordu. Ben yalan söyledigimi anladiklarini fark ettim. Sonra da Dr. M.K. ile görüstüm. Onlara her seyin yalan oldugunu, doktor olmadigimi, gerçek ismimin Aysem degil Ayse oldugunu, ailemin baskisindan korktugum için böyle bir sey yaptigimi söyledim. Benim adima basilan kaseyi benden aldilar, hastaneden ayrildim” dedigi ögrenildi.
Kaynak: İHA